StoryEditor
tomislavgrad

Ivan Dračar i Marija Vrajić pobjednici ‘Duvanjska desetke‘

Piše fena  /  06.08.2023., 15:40h

Atletski klub "Puls" iz Tomislavgrada organizirao je deveto izdanje "Duvanjske desetke" koja se u subotu trčala ulicama Tomislavgrada.

Pobjednik Duvanjske desetke drugu godinu zaredom u utrci na 10 km je Ivan Dračar, član HAAK Mladost iz Zagreba, drugi je Mladen Samardžić iz AK Marathon Brčko, a treći Emir Hastoriz AK Goražde.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Marija Vrajić iz AK Maksimir (RH), druga je bila Dijana Manđeralo iz AK Runners Livno/Ak Fit, a treća Danijela Kuna iz AK Puls Tomislavgrad.

Drug put ulicama Tomislavgrada trčalo se državno prvenstvo Bosne i Hercegovine kao i prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine na 10 km u kojem je u muškoj konkurenciji pobjednikom proglašen Mladen Samardžić, dok je u ženskoj konkurenciji državna prvakinja Danijela Kuna, kazali su organizatori.

Deveto izdanje Duvanjske desetke okupilo je rekordan broj sudionika (300) a natjecatelji su pristigli iz 12 zemalja: BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Austrije, Njemačke, Italije, Cipra, Gane, Kenije, Saudijske Arabije i Norveške.

U kategoriji najbrži Duvnjak u utrci na 10 km najbolji su bili Ante Pokrajčić, Džemal Bukvić i Josip Martinović, dok su najbolje plasirane Duvanjke Josipa Baković, Vesna Ćavar i Matija Drmić.

Uz glavnu utrku, trčala se i "Utrka građana na 3,3 km" koja svake godine privlači sve više trkača a najbrži u ovoj utrci u muškoj konkurenciji bili su: Abdulmajeed Asiri (Saudijska Arabija), potom Sufyan Musah (GHA), dok je trećeplasirani bio Marko Lončar iz AK Imotski.

U ženskoj konkurenciji utrke na 3,3 km najbolje vrijeme istrčala je Naomi Manđeralo (AK Runers Livno/AK Fit), drugo Anđelka Talić (SPK Zrinjski), a treće Lorena Manđeralo (AK Runers Livno/AK Fit).

Kao i svake godine organizator je pripremio i dječju utrku u kojoj su se natjecala djeca od 6 do 15 godina u 4 kategorije na daljine od 100, 200, 300 i 400 metara.

Marko Pokrajčić i Marija Galić bili su najbrži u utrci na 100 m, na 200 m to su bili Filip Ćosić i Josipa Bagić, a u utrci na 300 m Frano Kasalo i Sara Pehar, dok su najbrži u utrci na 400 m bili Zvonko Jurčević i Antea Pavličević.

Start i cilj na obje utrke bio je kod zgrade općine, dok su dionice za trkače tomislavgradske ulice koju je prošle godine za utrku organizator certificirao.

Kako i prethodnih, tako je i ove godine za najbolje natjecateljice i natjecatelje organizator osigurao vrijedne nagrade.

Inače Duvanjska desetka je počela 2014. godine kada se grupa duvanjskih zaljubljenika u trčanje odlučila za organizaciju ovakvog događaja.

Prva utrka je okupila oko pedesetak trkača, a iz godine u godinu taj se broj povećavao tako da je ova manifestacija ubrzo počela okupljati preko 200 natjecatelja iz više država.

Dnevnik.ba

16. lipanj 2024 19:25