StoryEditor
hrvatski napadač

Italijom i danas ‘zvone‘ Mandžine riječi, Gazzetta: "Današnjem Juventusu bolno nedostaje hrvatski ratnik"

Piše desk  /  10.11.2022., 17:32h

Riječi Marija Mandžukića odzvanjaju Italijom, piše Gazzetta dello Sport. Legendarni igrač Juventusa je prije pet dana dao veliki intervju za Gazzettu, u kojem je rekao: "Nisam razmišljao o golovima, nego o tome kako pobijediti."

Juventusov trener Massimiliano Allegri oduševljeno ga je citirao na presici prije utakmice s Veronom: "Mandžukić je rekao nešto što mora biti uklesano na zidovima: Kada igrate, ne razmišljate o golovima, nego o pobjedama."

Italija bruji o Mandžukićevim riječima

Mandžukića citiraju i zazivaju stotine tisuća navijača Juventusa. Kako je ono što je izrekao i intervjuu Gazzetti izazvalo toliki interes, kultni list je danas objavio veliki tekst pod naslovom "Od snage momčadi do Mandžukićevog primjera. Što stoji iza Allegrijevih riječi", u kojem piše: "Juventusov trener citirao je Hrvata: 'Moraš igrati da bi pobijedio, a ne zabio.' i dodao da bi to trebalo uklesati na zid. Za koga je ova poruka?" pita se Gazzetta i dodaje:

"Prvi dio sezone za Juventus je sve samo ne pozitivan. Nakon 14 kola Serie A će u najboljem slučaju za liderom zaostajati čak 10 bodova, a iz Lige prvaka ispao je već nakon grupne faze. Istina je da Juve ima velikih problema s ozljedama, ali daleko najveći problem mu je nedostatak vođe. Kao što je bio Mandžukić.

Juve je prije nekoliko godina bio pun borbenih igrača, ali jedan fajter je bio veći od svih

Tijekom njegovih godina u klubu Juve je bio pun borbenih igrača; od obrane koje je bila potpuno talijanska, do Khedire i Matuidija u vezu, ali nitko se nije toliko žrtvovao za momčad kao što je to radio Hrvat. Da, on je bio napadač, ali onaj koji je uvijek bio spreman pretvoriti se u lijevog beka i braniča kako bi se podčinio ekipi.

Marione "No Good", kako su ga zbog vječne namrgođenosti zvali navijači, postao je njihov idol zato što je bio kako je pisalo na transparentu na južnoj tribini "Ratnik među ljudima". Onaj koji daje sve i žrtvuje sebe za momčad."

Gazzetta: Traži se onaj koji bolno nedostaje. Novi Mandžukić

Gazzetta dodaje kako današnjem Juventusu bolno nedostaje "Mandžukić". Točnije, jedan od igrača u rosteru bi to mogao biti: "Jedini koji posljednjih mjeseci po davanju i žrtvovanju podsjeća na Mandžukića je Milik." Nakon podnaslova "Novi Mandžukić" piše: "Međutim, ima još igrača u kojima se nazire Mandžin ratnički duh. Allegri nije slučajno upravo njih naveo kao one koji će biti nositelji novog Juventusa u drugom dijelu sezone.

Osim spomenutog Milika, koji poput Mandžukića nije samo golgeter, nego i fajter, tu su još dvojica. Danilo je zasluženo postao vice-kapetan zbog borbenosti i sposobnosti da igra više uloga. Treći je Rabiot. Puno navijača ga ne podnosi, ali on stalno doprinosi borbenošću, a u zadnje vrijeme i efikasnošću." 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:23