StoryEditor
1. hnl

Istra 1961 u 101. minuti do pobjede na Poljudu

Piše hina  /  03.09.2023., 08:51h

U sedmom kolu HNL-a zaustavljen je pobjednički niz Hajduka, Istra 1961 je pogotkom u 101. minuti pobijedila splitsku momčad s 1-0 (0-0).

Prije ovog susreta Hajduk je imao pet pobjeda u nizu, dok je Istra 1961 u Split došla bez ovosezonske pobjede. Imala je četiri remija i dva poraza. No, oba su niza ove subote prekinuta. Jedini pogodak postigao je Mateo Lisica u 101. minuti.

Vrlo brzo na Poljudu je postalo vruće jer su obje momčadi, u uvodnim minutama, imale sjajne prilike. Prvo je Hajduk zaprijetio u 3. minuti, ali je Krovinović iz blizine nespretno reagirao. Na drugoj strani se, pak, zatresao okvir vrata, a pogodio ga je Čuić, igrač Hajduka koji se nalazi na posudbi u Puli.

Ostatak prvog poluvremena prošao je u velikoj dominaciji Splićana. Nizale su se šanse pred gostujućim vratima, no ni jedna lopta nije završila u mreži.

Već u 8. minuti je Melnjak imao situaciju jedan na jedan sa suparničkim golmanom, ali je i tada ostalo 0-0. Majkić je sjajno obranio.

U 23. minuti opet je pokušao Melnjak, u 26. Livaja, ali oduševljenja zbog gola na Poljudu nije bilo. U 32. minuti većina gledatelja je već vidjela loptu u mreži, no pogodak je spasio Marešić koji je reagirao ispred Livaje i time spasio svoju momčad.

Na kraju prvog i početkom drugog dijela Hajduk je postigao dva pogotka. U 41. minuti strijelac je bio Melnjak, u 48. je mrežu zatresao Livaja, ali u oba slučaja VAR je označio minimalna zaleđa.

Iako je Hajduk nastavio dominirati osjećalo se kako je žestoki pritisak ipak popustio. Sve više su do zraka dolazili gosti iz Pule koji su prijetili preko kontranapada. Na jednoj strani je pokušao ponovno Livaja, dok je šansu za goste imao Hujber.

Do kraja se Istra 1961 organizirano i odlično branila, a na kraju je i potpuno šokirala domaćina. Kontranapad u 101. minuti Mateo Lisica je okrunio pogotkom za veliko slavlje pulske momčadi.

Bio je ovo prvi poraz Hajduka nakon 16. travnja kada je Splićane pobijedila Rijeka.

U prvom subotnjem ogledu 7. kola tri gostujuća boda osvojila je Gorica, s 2-0 (2-0) su Velikogoričani svladali Rudeš, posljednju momčad s ljestvice. Gorica je gotovo sve u ovom susretu riješila u uvodnih dvadesetak minuta kada je postigla oba pogotka. Strijelci su bili Valentino Majstorović u 16. i Marko Soldo u 23. minuti.

Upisala je Gorica time drugu pobjedu u sezoni te je privremeno skočila na četvrto mjesto ljestvice. Rudeš je i dalje posljednji i ima tek jedan osvojeni bod, onaj u prošlom kolu kod Istre 1961.

U nedjelju će od 18.30 sati igrati Rijeka i Varaždin, a kolo će derbijem zaključiti Osijek i Dinamo. Susret na Opus Areni počinje u 21:05 sati.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
27. travanj 2024 07:47