StoryEditor
euro za rukometaše

Island deklasirao Francusku: Evo što to znači za Hrvate

Piše desk  /  22.01.2022., 20:20h
U dvoboju reprezentacija koje je ovih dana pogodio koronavirus Island je napravio veliko iznenađenje i deklasirao Francusku 29:21. Podsjetimo, Island je zbog zaraze ostao bez nekoliko važnih igrača poput Palmarssona i Elissona, dok kod Francuske nije bilo Mahea i Konana. Ovaj rezultat mogao bi se pokazati dobrim za Hrvatsku, no i vrlo lošim - ovisno o idućim kolima.

1. scenarij - Francuska pobjeđuje sve do kraja

Hrvatskoj do kraja drugog kruga, jasno, trebaju sve pobjede. Večeras mora pasti Danska, a zatim i Island pa Nizozemska. U toj računici ova utakmica nije bilo pretjerano važna, ali otvorila je neke nove mogućnosti. Idealan scenarij bio bi da i Hrvatska i Francuska dobiju sve utakmice jer bi tako Hrvatska sigurno imala mjesto u polufinalu. Dakle, Francuska mora dobiti još Crnu Goru i Dansku, prenosi Index.

2. scenarij - krug s Francuskom i Islandom

Današnja je pobjeda Islanda pak omogućila još jednu, za Hrvatsku znatno nepovoljniju varijantu. Pobijede li i Francuska i Island Crnu Goru, a Francuska izgubi od Danske, odnosno Island od Hrvatske, zatvorio bi se krug na drugom mjestu od tri reprezentacije sa šest bodova.

Naravno, pod uvjetom da Hrvatska dobije sve preostale utakmice. Tako bi o putniku u polufinale između Francuske, Islanda i Hrvatske odlučivala gol-razlika. Hrvatskoj bi u tom slučaju trebala uvjerljiva pobjeda protiv Islanda od čak sedam razlike.

3. scenarij - što ako se Crna Gora umiješa?

Ipak, nešto će se tu pitati i Crnu Goru koju ne treba otpisati ni protiv Islanda ni protiv Francuske. Dobiju li Crnogorci samo Island, i jedni i drugi ispali bi iz svih kombinacija koje su važne za Hrvatsku. Svladaju li samo Francusku, pomogli bi Hrvatskoj i tako joj osigurali da s tri pobjede ide dalje. Pobijede li pak obje utakmice, Hrvatska nema šanse za prolaz.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
24. travanj 2024 09:40