StoryEditor
proslavljeni nogometaš

Iskreni intervju Zlatana Ibrahimovića - živim svakodnevno s boli

Piše desk  /  25.11.2021., 19:29h
Zlatan želi biti uzor mladim igračima: “Nije više pitanje ugovora ili slave - novac i navijači te, naime, ne liječe kao adrenalin.

I dugovječni Zlatan Ibrahimović (40) plaća visoku cijenu za velike uspjehe na nogometnim terenima, što je još jedna potvrda da nitko ništa ne dobiva besplatno. Zvijezda Milana je dala iskreni intervju engleskom "Guardianu", gdje je priznao da "se svako jutro budim s bolom po cijelom tijelu."Nasuprot jutrima, na terenu sve izgleda drukčije jer zbog visokog adrenalina švedski napadač sve zaboravi i sve podnosi lakše. No, njegova dugogodišnja karijera ostavila je traga na njemu - periodi neigranja su sve češći, a regeneracija tijela sve dulja. Ahilova tetiva i koljena su i ove sezone stvarali probleme superzvijezdi. Zlatan je odigrao 374 prvenstvene minute (pet golova, dvije asistencije) i samo 46 minuta u Ligi prvaka.

Ipak, Ibrahimović se i dalje jako zabavlja na nogometnim terenima, a njegova volja je i dalje nesalomljiva “Dajem golove i još uvijek imam adrenalina igrajući nogomet, tako da ću nastaviti. Moram mnogo i naporno raditi na sebi da ostanem na samom vrhu, ali ću nastaviti s tim. Ne želim se žaliti i ne želim razmišljati u smislu ‘Mogao sam nastaviti, jer sam se tada osjećao dobro‘. Umjesto toga, radije ću biti potpuno iscrpljen i doći do kraja svojih snaga, da mogu reći ‘Ne mogu više ovo izdržati‘.

Zlatan želi biti uzor mladim igračima: “Nije više pitanje ugovora ili slave - novac i navijači te, naime, ne liječe kao adrenalin. Bol mi više ne predstavlja problem, ona mi je postala uobičajena kao doručak. Ova nova generacija ne razumije, jer ne moraju puno raditi da bi dobili priznanja. Jako sam ponosan što pripadam starijoj generaciji koja je morala puno učiniti da nešto postigne u nogometu i u životu."S nogometnim klubom Milan je Ibrahimović u lovu na Scudetto u talijanskoj Seriji A. To bi mu bio dvanaesti naslov prvaka. Ibrin ugovor traje do kraja sezone, a vrlo je izgledno produljenje za još godinu dana. Zlatan se nada i odlasku na Svjetsko prvenstvo u Kataru sa Švedskom na zimu 2022. godine. Šveđani se još moraju kvalificirati kroz doigravanje.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:22