StoryEditor

ISIL poslao zastrašujuću prijetnju: Najavili pokolj na utakmicama Lige prvaka

Piše desk  /  09.04.2024., 10:08h

U utorak se nastavlja Liga prvaka, a nogomet je pao u drugi plan nakon što je procurila zastrašujuća poruka islamske države u kojoj su najavili pokolj na svim stadionima na kojima se igra prestižno europsko natjecanje.

ISIL je preko zaklade Al Azaim, medija zaduženog za širenje poruka Islamske države, objavio plakat na kojem se nalaze Park prinčeva, Santiago Bernabéuu, Wanda Metropolitano i stadion Emirates s porukom "Ubijte ih sve".

Prijetnja je uslijedila nakon što je prije nekoliko dana medijska kuća Sarh al-Khilafah koja je isto povezana s ISIL-om, objavila fotografiju kojom poziva na napad u Allianz Areni u Münchenu za vrijeme utakmice Bayern Münchena i Borussia Dortmund.

U tim gradovima ništa se ne prepušta slučaju, a osobito su oprezni u Parizu koji će na ljeto biti domaćin Olimpijskih igara. Nije se još nitko oglasio ni od klubova kao ni od vladajućih.

Utakmice Real – Manchester City i Atlético – Borussia Dortmund koje će se u utorak i srijedu igrati u Madridu proglašene su visokorizičnima, a zbog čega je u osiguranju dodatno angažirano i više od 3000 vojnika.

Posljednji napad Islamske države dogodio se 22. ožujka u velikoj koncertnoj dvorani Crocus City Hallu u Moskvi kada je nekoliko naoružanih muškaraca iza sebe ostavilo 143 mrtvih i oko 200 ranjenih.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 23:02