StoryEditor
portugalski nogometaš

Iran demantirao vijesti o navodnoj kazni od 99 udaraca bičem: "Ronaldov iskren i human sastanak sa slikaricom je pohvaljen"

Piše D  /  14.10.2023., 08:46h

Iranske vlasti demantirali su medijske natpise o tome da je Cristiano Ronaldo osuđen na 99 udaraca bičem.

Ovog tjedna vijest koju je plasirao španjolski "Mundo Deportivo" obišla je svijet.

Ronaldo je s Al Nasrom nedavno bio u Teheranu, a uoči susreta azijske Lige prvaka ispunio je želju iranskog slikarici Fatimi, osobi rođenoj s invaliditetom i velikim fanom Portugalca.

On se fotografirao s njom, a nedugo zatim španjolski mediji napisali su kako je Ronaldo zagrlio i poljubio iransku slikaricu i tako prekršio stroge zakone koji vladaju u toj državi te da je u odsustvu donesena odluka da mora biti kažnjen s 99 udaraca bičem. Naravno, ako se ikad više vrati u Iran.

Sada se oglasilo iransko veleposlanstvo u Španjolskoj i odbacilo je te tvrdnje.

- Strogo odbacujemo tvrdnju da je bilo kakva presuda donesena protiv međunarodnog sportaša u Iranu. Želimo istaknuti kako je Cristiano Ronaldo fantastično primljen od iranskog naroda i vlasti.

Njegov iskren i humanitaran sastanak s Fatimom Hamami također je bio pohvaljen od naroda i sportskih dužnosnika u Iranu - stoji u njihovom priopćenju.

Ronaldo bi narednu utakmicu trebao odigrati na Bilinom polju u Zenici kada Portugal gostuje Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, 16. listopada.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:37