StoryEditor
Predsjednik FIFA-e

Infantino: "Sjeverna Koreja može biti domaćin svjetskog prvenstva"

Piše desk  /  20.11.2022., 10:26h

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino je jučer, tijekom svoje bizarne konferencije za medije, priznao da ne bi imao ništa protiv toga da čak i Sjeverna Koreja organizira svjetsko prvenstvo u nogometu. Čelnik svjetske nogometne organizacije, koji je korak do toga da dobije i treći mandat na mjestu predsjednika, kaže da baš svaka država ima pravo na organizaciju SP-a.

"Svaka država ima pravo biti domaćin. Ako Sjeverna Koreja želi biti domaćin nečega... Prije nekoliko godina sam bio tamo kako bih provjerio jesu li spremni organizirati svjetsko prvenstvo za žene zajedno s Južnom Korejom. Očito nisam bio uspješan, ali išao bih još 100 puta ako bi to nešto promijenilo", rekao je Infantino pa dodao:

"Samo aktivnim djelovanjem možemo nešto promijeniti. Mi smo globalna organizacija i moramo težiti ispunjenju našeg cilja, a to je ujedinjenje svijeta oko najvažnije sporedne stvari na svijetu - nogometa."

Podsjetimo, Sjeverna Koreja nije igrala na SP-u od 2010. godine, kad je nastupila u Južnoj Africi, a trenutno je 112. reprezentacija svijeta te jedna od vojno najaktivnijih država svijeta, najpoznatija po kontroverznom vođi Kim Jong-unu i ispaljivanju balističkih raketa u svrhu testiranja.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 00:26