StoryEditor
hrvatski napadač

Igrama se Rebić vratio u reprezentaciju, ali što ako Dalić traži i ispriku Imoćanina

Toni RaspudićPiše Toni Raspudić  /  17.09.2021., 18:29h
Na utakmici između šesterostrukih i sedmerostrukih prvaka Europe odnosno Liverpoola i Milana koja je završila s 3:2, ne samo da smo vidjeli lijep nogomet i dosta golova, već i ono najbitnije - Ante Rebić se vratio u formu.

Hrvatski napadač u posljednje dvije utakmice je briljirao za rossonere i pokazao da nije zaboravio zabijati, a ni asistirati. Iako je Milan izgubio kod Kloppovog Liverpoola, Rebić im je u dvije minute pokazao čime raspolaže te je zabrinuo Anfield.

Gol i poluasistencija donijeli su barem na kratko preokret talijanskom velikanu, a Rebić je opet podsjetio na Rusiju i prošlu sezonu u Seriji A.

U posljednjoj utakmici Serije A kada je Milan na San Siru u derbiju kola svladao Lazio s 2:0, Hrvat je ponovno imao glavnu riječ s dvije asistencije gdje tako servirao lopte da se ne zna kome je bilo lakše zabiti; Leaou ili Ibrahimoviću.

U posljednje dvije utakmice sudjelovao je u sva četiri gola za svoju ekipu i čini se da ni u sljedećim susretima neće stati.

Istina, za Hrvatsku odavno nije odigrao spomena vrijednu utakmicu, a oglašavanje na društvenim mrežama mu je zatvorilo vrata reprezentacije. Ta ista vrata su po riječima izbornika Zlatka Dalića svima otvorena, a o pozivu u izabranu vrstu odlučuje jedino igračeva forma.

Da Dalić sutra treba pozivati igrače, Rebić bi se morao naći na popisu, inače bi izbornik pogazio vlastite riječi, ako se iza svega ne krije nešto drugo.

"Nitko nije otpisan, nikome nisu vrata zatvorena. Igrači koji zasluže igrama i pristupom, bit će pozvani", tako je Dalić govorio uoči rujanskih kvalifikacijskih utakmica.

Igrama je Rebić izborio reprezentaciju, a što je mislio pod 'pristupom' još se ne zna. Ako pod tim očekuje ispriku Imoćanina, moglo bi biti problema.

No, reprezentacija bi trebala biti iznad obojice i zajednički jezik se mora naći. Situacija s Bornom Sosom je pokazala da se stvari mogu dobro završiti. Vjerojatno je i Dalić svjestan da Hrvatska ne može sebi priuštiti ono što mogu ostale velike europske zemlje koje imaju više nogometaša nego li Hrvatska svih sportaša.

Navijači žele da Vatreni ostanu u društvu tih zemalja, a bez najboljih igrača - to će biti nemoguće.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:13