StoryEditor
incident na rujevici

Igrač Hajduka bi mogao biti drastično kažnjen zbog udaranja navijača

Piše desk  /  22.11.2021., 18:45h
Hajduk je jučer u 16. kolu HNL-a na Rujevici pobijedio Rijeku 3:2 u derbiju koji je bio prepun drame i incidenata.

Najveći se dogodio krajem prvog poluvremena kad je jedan navijač utrčao s istočne tribine Rujevice i krenuo prema Hajdukovom stoperu Stefanu Simiću. Na snimkama koje se šire društvenim mrežama vidi se kako ga je Simić u čistoj i razumljivoj samoobrani odgurnuo od sebe nakon čega u kadar utrčava Marko Livaja i ruši navijača na travnjak.

U tom trenutku Livaju su od navijača odvojili suigrači, a dok je ovaj na tlu mlatarao nogama u želji da udari još jednog igrača Hajduka nitko od gostiju nije reagirao. Iako je Livaja navijača srušio kako bi zaštitio napadnutog suigrača, Hajdukova zvijezda zbog svojeg nepromišljenog poteza mogla bi biti drastično kažnjena, prenosi Index.hr.

U članku 61. disciplinskog pravilnika HNS-a stoji:

"Igrač koji fizički napadne gledatelja prije, za vrijeme ili nakon utakmice, bit će kažnjen novčanom kaznom, zabranom igranja od tri do deset utakmica ili zabranom igranja od tri mjeseca do godinu dana."

Direktor osiguranja udario navijača

Osim toga, Livaja je nakon što je zabio vodeći gol za Hajduk u 45. minuti provocirao domaće navijače udaranjem korner-zastavice i gestikuliranjem prema tribinama, čime je isprovocirao reakciju domaće publike.

U članku 52. disciplinskog pravilnika HNS-a stoji:

"Tko se nesportski ponaša prema gledateljima riječima, pokretima, gestama ili na drugi način kaznit će se novčanom kaznom i zabranom igranja do pet utakmica ili zabranom obavljanja funkcija tri mjeseca."

Podsjetimo, na kraju utakmice došlo je do novog sukoba između domaćih navijača i gostujuće delegacije. Na travnjak je utrčao još jedan navijač, koji je navodno udario Hajdukovog fizioterapeuta Darija Juričevića. Ipak, do Hajdukovih igrača nije stigao jer ga je dohvatio voditelj Hajdukovog osiguranja Antonio Vuković koji ga je praktički nokautirao. Vuković bi, prema istom članku pravilnika, također mogao biti kažnjen.

Teška kazna vjerojatno čeka i Rijeku koja je zbog katastrofalnih propusta u organizaciji dopustila da navijači dvaput utrče na teren i sukobe se s igračima i predstavnicima kluba.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:07