StoryEditor
hrvatski trener

Igor Tudor: Moraš doći ako te zove klub kao što je Lazio

Piše hina  /  23.03.2024., 16:55h

Kada gledam Lazio vidim jaku momčad koja ima od svačega pomalo, rekao je hrvatski strateg Igor Tudor koji je ove subote službeno predstavljen talijanskim novinarima kao novi trener rimske momčadi.

Tudor se vratio u talijanski nogomet gdje je kao igrač boravio jako dugo noseći dres Juventusa. Kao trener je u istom klubu bio pomoćnik Andree Pirla, dva puta je vodio Udinese, a jednom Veronu.

„Dolazak u Rim? Pa, to je Lazio. Ako te takav klub zove i želi dolazak se podrazumijeva“, rekao je Igor Tudor koji se susreo i s pitanjem kako je trener teškog karaktera što mu je stvaralo problema u radu u prijašnjim klubovima.

„Ne vidim sebe kao problematičnu osobu u svlačionici. Da sam teškog karaktera je loš opis. Kao trener moraš biti puno toga u jednoj osobi, a evo mogu reći da u protekla četiri dana koliko sam u Laziju još uvijek nisam povisio glas“, komentirao je Tudor koji je izvan talijanskih granica kao trener dva puta vodio svoj matični klub Hajduk, a još je radio u PAOK-u, u turskim klubovima Karabuksporu i Galatasarayju, dok je prije Lazija posljednji posao obavljao u Marseilleu.

„Radio sam u mnogim zemljama, ali nigdje ne postoji nogometna radna etika kao što je u Italiji. Treninzi su zahtjevni, a naravno da će i na ovom poslu veliki dio toga ležati na motivaciji. Duljina ugovora? Stvarno mi nije važna, jer ako ne budem dobar sam mogu otići već sutra. Ukoliko bude sve u redu, posao funkcionira, a momčad niže uspjehe, naravno da ostajem“, poručio je Tudor, a prenose svi talijanski mediji.

Start 45-godišnjeg Tudora na novom poslu bit će sve samo ne ugodan. Prve dvije utakmice suparnik će Laziju biti Juventus, prvo 30. ožujka u prvenstvu u Rimu, a potom slijedi gostovanje u Torinu u Kupu. Nakon toga na rasporedu je veliki rimski derbi protiv Rome 6. travnja.

Lazio je trenutačno na devetom mjestu ljestvice talijanske Serie A.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 21:46