StoryEditor
serie a

Igor Tudor ima novi klub, već u nedjelju ga čeka okršaj protiv Mourinha

Piše desk  /  14.09.2021., 14:49h
Bio je prvi i očigledno jedini kandidat za nasljednika Eusebija Di Francesca.

Nije trebao dugo čekati na novi posao. Dapače, nije mu se ni žurilo, jer je Igor Tudor ugovor s Juventusom imao još čitavu ovu sezonu. Kao pomoćnik bivšeg trenera Andree Pirla, ugovor je potpisao na dvije, a odradio samo jednu sezonu. Nisu ga isplatili, u svibnju kada je odlazio s Pirlom, ali jesu danas, takav je bio dogovor.

Tudor je u kontaktima s Hellas Veronom bio još prošlog ljeta, ali se uprava na mjesto Ivana Jurića koji je otišao u Torino odlučila postaviti Eusebija Di Francesa. Bio je to, pokazat će se, loš poslovni potez, jer klub u prva tri kola nema niti jednog boda, a ni igra mu baš nije na nekoj bajnoj razini. Zato je Tudor - stigao. Službeno će biti predstavljen u poslijepodnevnim satima, kako javljaju talijanski kolege, a ugovor će trajati do kraja tekuće sezone s obveznim produljenjem na sljedeću ako klub ne ispadne iz lige, pišu Sportske novosti.

Trebalo je proći nekoliko sati dok je izašao iz tog, do danas važećeg ugovora s Juventusom, trebao se dovesti do Verone, gdje će popodne staviti potpis na ugovor. Nakon što je u dva navrata vodio Udinese i spašavao ih od ispadanja u Serie B, i sada će na novom poslu ispočetka gasiti vatru, nakon poraza od Bologne, Sassuola i aktualnog prvaka Intera.

Talijanski mediji kroz jutro nisu spominjali niti jednog drugog kandidata za preuzimanje Verone, hrvatski je trener i bivši reprezentativac očito bio prvi i jedini kandidat pa je dogovor postignut vrlo brzo.

Nakon što odradi predstavljanje, Tudor će preuzeti novu momčad s kojom će na klupi debitirati već u nedjelju od 18 sati kada Verona na svom Marc'Antonio Bentegodi stadionu dočekuje Romu pod vodstvom Josea Mourinha. U klubu će ga dočekati bivši hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Kalinić i aktualni U-21 reprezentativac Ivor Pandur.

Dnevnik.ba

25. rujan 2021 22:17