StoryEditor
uvjeti

Igor Štimac pritisnuo Indijski nogometni savez: "Liga mora početi kad je kažem"

Piše desk  /  16.06.2022., 08:04h

Igor Štimac ostvario je povijesni uspjeh s reprezentacijom Indije. Prvi puta u povijesti ta se zemlja dvaput zaredom kvalificirala na Azijski kup, a Štimčeva ekipa to je učinila s maksimalnim učinkom u skupini, svladavši Kambodžu, Afganistan i Hong Kong.

Paralelno s uspjehom na terenu, događale su se i promjene u vodstvu indijskog nogometa. Smijenjen je dugogodišnji predsjednik saveza Praful Patel, a imenovano je tročlano vijeće upravitelja koje će složiti novi statut Indijskog nogometnog saveza. Štimcu ugovor s Indijom istječe u rujnu te je poručio novom vodstvu da se situacija mora drastično promijeniti da ostane.

"Neke stvari će izaći na vidjelo, a postoje i uvjeti koji moraju biti ispunjeni da ostanem. Neke stvari se moraju drastično promijeniti i ne zanima me tko je na suprotnoj strani - pa makar to bila liga, savez ili vlada. Ako ima ambicije u ovoj državi, moraju slijediti naš moto", poručio je Štimac pa pojasnio što želi:

"Ako ostanem ovdje, liga mora početi kad ja kažem. Reprezentativci moraju igrati u klubovima. Treba nam bolja komunikacija između klubova i saveza. Važno je biti u kontaktu s trenerima klubova kako bi se složili individualni planovi za rad igrača. Oni su zaslužili da im se posveti više vremena i nadam se da će im treneri to omogućiti jer im to vrijeme treba da dođu na nivo na kojem ih ja želim."

"Moramo smanjiti broj stranaca u domaćoj ligi ako želimo napredovati. Trebaju mi napadači i stoperi. Trebaju mi i razlozi zašto su stranci potrebni u domaćoj ligi. Kasnimo 8-10 godina u fazi razvoja. Barem 8-10 godina za osam najboljih azijskih reprezentacija. Kako ćemo ih onda dostići? Idemo se zato svi probuditi", zaključio je.

Podsjetimo, Igor Štimac reprezentaciju druge najmnogoljudnije države svijeta vodi još od svibnja 2019. godine. Tada je potpisao dvogodišnji ugovor, a prošlog rujna produljio ga je za još jednu godinu.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 02:24