StoryEditor
"Hajduk će biti četvrti"

IGOR ŠTIMAC KRITIZIRAO HAJDUK I UPRAVU: Iza ovog vodstva će ostati pustoš

Piše desk  /  30.12.2021., 23:22h
Nekadašnji igrač i trener Hajduka i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac se u intervjuu za Sport Klub osvrnuo na aktualnosti u domaćem nogometu i svoj bivši klub. Bivši Vatreni smatra da sadašnji model upravljanja Hajdukom koji provodi Lukša Jakobušić nije dobar.

"Hajduk ima 200 zaposlenih, a prije ih je bilo 60. Treba to nahraniti. Klub se zadužuje, a ima dugove od ranije. Nogometaši imaju jako velike ugovore, a Hajduk je četvrti. O tome treba razmišljati. Brine me što će se dogoditi, mislim da će iza tog vođenja kluba ostati pustoš. Hajduk je nestabilan, baš kao i korona situacija", rekao je Štimac.

Nekadašnji trener i igrač Bijelih se dotaknuo i Marka Livaje koji je prvo ime splitskog sastava.

"Momčad koja počiva na jednom igraču nije momčad. Livaja još želi igrati na najvišem nivou, u ligi petice. Zreo je, a jako puno je učinio za klub i pokrenuo poznatu nam euforiju. Dok sam bio izbornik bio je u U-21 reprezentaciji i bio sam siguran da ću ga zvati i da će mu karijera biti velika. Negdje je malo usporio, ali ima klasu", kaže Štimac pa nastavlja:

"Nije dobro što 70 posto golova Hajduk zabije kad je Marko strijelac ili asistent. Trener mi se sviđa, brzo je pronašao balans u ekipi, ali je pokazao i da ne osjeća podneblje. Nakon pobjede nad Dinamom je remizirao s Lokomotivom. To mora što prije naučiti."

Iako imaju Livaju, a i trenera koji mu se dopao, Štimac ne vidi Bijele na vrhu.

"Prvak će biti Dinamo. Ima najveću širinu, financijski je najstabilniji i zna osvajati trofeje. Osijek je igrao pragmatično, ali ne i najbolji nogomet za razliku od Rijeke i zato mislim da će Osijek biti drugi. Oni će biti bolji u nastavku, a Rijeka ima ekipu za treće mjesto. Hajduk će biti četvrti."

Hajduk bi na zimu trebao dovesti i Nikolu Kalinića, no Štimac se ne slaže s tom odlukom kluba.

""Hajduk treba lidera u obrani, igrača koji će nositi zadnju liniju s autoritetom klase i potencijalom da bude vođa ekipe."

Štimac je istaknuo i najboljeg trenera HNL-a.

"To je Nenad Bjelica. Goran Tomić je odličan, on je uspio napraviti rezultat gdje god je došao i to zaslužuje respekt", zaključuje Štimac.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 19:56