StoryEditor
hrvatski maestro

I Španjolci se naklonili hrvatskom kralju: "Kakvi Pirlo i Xavi, Modrić je veći od njih!"

Piše T.R.  /  09.09.2021., 17:02h
Ne tako davno divili smo se velikanima poput Xavija ili Andree Pirla, veznjacima zbog kojih su mnogi zavoljeli nogomet. Ali, s njima i poslije njih, nogometnim terenima korača još veći maestro.

Pirlovu eleganciju i Xavijevu profinjenost zasjenila je magija čarobnjaka s Velebita. Uzeo je ono najbolje od njih dvojice; eleganciju, mirnoću, profinjenost, kreativnost... i postigao nešto još više - dugovječnost.

Naravno, pričamo o Luki Modriću koji je danas napunio 36 godina, a i dalje igra kao da je deset mlađi. I Pirlo i Xavi su u njegovim godinama već bili u posljednjim trzajima karijere. Ozbiljan nogomet više nisu igrali već su se zaputili u egzotične lige kako bi zaradili još koji milijunčić. Jedan je otišao u New York, a drugi u Katar.

A, hrvatski kapetan i dalje igra važnu ulogu u svom Real Madridu i najdražem mu kockastom dresu. Ma i više nego važnu, i dalje je bez njega vezni red Kraljeva i Vatrenih nezamisliv.

image

Statistika Luke Modrića u sezoni 2020/21 (sve preko isprekidane crte je iznad prosjeka)

SCREENSHOT -

Hvalospjevi i čestitke povodom današnjeg rođendana stižu sa svih strana, a nahvalila ga je i Marca baš usporedbom s Pirlom i Xavijem kazavši da je u boljoj formi nego li su oni bili, ali i da za razliku od njih nije išao za novcem na druge krajeve svijeta.

"Mišićav, u najboljoj formi, otporan na udarce... To je rezultat njegovog individualnog rada s ljudima od povjerenja", piše Marca i hvali Modrićev pristup u pandemiji, kada je bez ikakve sapunice pristao na manju plaću i produljio ugovor s Realom, klubom u kojem želi završiti karijeru.

I tu je Luka pokazao veličinu i nije se cjenkao s klubom već je pokazao da mu je stalo do njega. Mnogi su taj bijeli dres nosili duže od njega, smatralo ih se, a i danas ih se smatra legendama kluba, ali u poznim godinama nisu mogli naći zajednički jezik iako su rado ljubili grb na dresu.

Taj Modrićev potez je oduševio i navijače kluba koji su u anketi rekli što misle o njemu. Madridski list pitao je čitatelje bi li produljili ugovor Modriću do ljeta 2023. godine, a čak 65 posto bi to uradilo odmah, bez razmišljanja, dok bi 30 posto pričekalo još koji mjesec. Samo 5 posto čitatelja se izjasnilo protiv novog ugovora (vjerojatno je riječ o navijačima Atletica).

Modriću ugovor istječe na ljeto 2022., ali mnogi smatraju kako to neće biti 'zbogom' Real Madridu. Nogometu sigurno neće jer hrvatski kapetan ima želju predvoditi Vatrene na Svjetskom prvenstvu u Kataru koje se igra pred zimu 2022., nekoliko mjeseci nakon isteka ugovora s Realom.

I ako se bude razmatralo o tom eventualnom novom ugovoru, koji će trajati do ljeta 2023., Modrić će vjerojatno ponovno ispasti džentlmen i pristati na bilo koju normalnu ponudu te nastaviti bacati u delirij Santiago Bernabeu.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 04:47