StoryEditor
Žan Vipotnik

I Francuzi žele mladog slovenskog napadača, ali Maribor bi dao Dinamu i popust na ime buduće suradnje

Piše desk  /  12.05.2023., 11:36h

Trakavica oko transfera Žana Vipotnika u Dinamo iz Maribora trebala bi konačno završiti sljedećeg tjedna. Slovenci imaju sve više upita za svojeg napadača, a na Dinamu je da se do sljedećeg tjedna odluči želi li zaista najboljeg strijelca slovenske lige.

Nije to nikakav ultimatum Maribora prema Dinamu, nego džentlmenski dogovor da hrvatski prvak pošalje konkretnu ponudu pa da Slovenci znaju na čemu su i da se, ako posao s Dinamom propadne, mogu okrenuti drugim kupcima. A njih je, kako doznajemo, sve više te im je u interesu da što prije slože momčad za novu sezonu.

Francuzi prate Vipotnika

U utrku za Vipotnika uključio se i jedan francuski klub, čiji predstavnici su desetak puta gledali 20-godišnjeg napadača i jako im je zanimljiv. No Dinamov najveći adut je činjenica da Vipotnika najviše zanima igranje u Dinamu i, potencijalno, u Ligi prvaka. Da se samo njega pita, on bi odmah došao u Maksimir.

Maribor je za njega odbio ponudu Real Salt Lakea iz MLS-a tešku 4.2 milijuna eura, a kad je Dinamo u pitanju, spreman je spustiti cijenu, ali neće ići ispod 3.5 milijuna eura. Dinamo bi uz to prema Sloveniji poslao jednog igrača.

Prije nekoliko tjedana to je bio Marko Tolić, ali situacija s Dinamovim igračem na posudbi više nije tako bajna. Nakon promašenog penala u finalu kupa protiv Olimpije odnosi Tolića i Maribora su narušeni i puno je realnije da on karijeru nastavi negdje drugdje.

Popust za Dinamo

Maribor na Vipotniku računa zaraditi oko pet milijuna eura, ali od Dinama je spreman prihvatiti i nižu ponudu na ime buduće suradnje. Naime, svima u ovoj priči bi odgovaralo da Dinamo u narednim sezonama šalje svoje igrače u Maribor na posudbe. Dobro odrađeni posao s Vipotnikom otvorio bi vrata za takvu suradnju.

Vipotnik je ove sezone u 36 utakmica za Maribor u svim natjecanjima zabio 23 gola. Odlični nastupi u slovenskoj ligi donijeli su mu poziv Matjaža Keka u reprezentaciju, u kojoj je u debitantskom nastupu u Kazahstanu zabio gol za pobjedu 2:1.

Dnevnik.ba

27. srpanj 2024 03:12