StoryEditor
Mutne radnje u reprezentaciji

I Baždarević trpio pritiske političara i menadžera: „Presjekao sam...“

Piše desk  /  14.09.2021., 09:24h
Nekadašnji izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević sinoć je, gostujući na Federalnoj televiziji, komentirao posljednja zbivanja u vezi nacionalnog tima.

Osvrnuo na tweetove Asmira Begovića u kojima je predsjednika Nogometnog saveza BiH Vicu Zeljkovića, izbornika Ivayla Peteva i Zvjezdana Misimovića nazvao kriminalcima koji rade u korist menadžera.

“Ovdje se radi o vrlo ozbiljnim stvarima, teškim riječima iza kojih moraju postojati jaki argumenti. Ne bih želio previše komentirati ono što je Asmir rekao i što se priča, volio bih govoriti o konkretnim stvarima i pozvati one koji nešto znaju da javno kažu kako bi institucije mogle uraditi ono što trebaju uraditi i što je dobro za nogomet u Bosni i Hercegovini. Žao mi je, pogođen sam jer sve to osjećam kao svoju kuću”, rekao je Mehmed Baždarević.

Baždarević je upitan je li u njegovo vrijeme vođenja reprezentacije bilo ceduljica i nemoralnih ponuda sa strana.

“Bilo je itekakvih pritisaka od bezobraznih i neozbiljnih ljudi. Kasno je sada pričati o konkretnim slučajevima jer je to bilo prije pet-šest godina, a uvijek je lako govoriti kada nisi na licu mjesta. Ja sam te stvari riješio na način na koji sam mislio da treba. Presjekao sam to u početku i stavio na svoje mjesto”, rekao je Baždarević koji je potom kazao odakle su dolazili najveći pritisci:

“Bilo je tu pritisaka i od strane političkog svijeta, menadžera i navijačkih grupa. Ja sam to ipak riješio sa svojim stručnim stožerom i ljudima koji su radili sa mnom u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine bez ikakvih problema. Zauzeli smo jasan stav. Siguran sam da ima stvari koje nisu čiste, mislim da jednostavno moramo izaći iz ovoga, ali s konkretnim stvarima”, zaključio je Baždarević.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 14:49