StoryEditor
2. bundesliga

HSV postavio impresivni rekord, a jednu od ključnih uloga odigrao je sjajni Hrvat. Cijena mu rapidno raste...

Piše desk  /  01.10.2022., 09:42h

HSV se pobjedom kod Hannovera (2:1) probio na prvo mjesto Druge Bundeslige te usput postavio impresivan rekord za povijest njemačkog nogometa. Hamburger je ovim trijumfom postao prvi klub otkako se u Njemačkoj igra jedinstvena druga liga, dakle od 1981., koji je nanizao osam pobjeda u gostima.

Koliko je HSV sjajan na strani, svjedoči to što je ove sezone pobijedio na svih pet gostovanja, dok je od pet domaćih utakmica pobijedio tri i izgubio dvije. U jedinoj utakmici kupa ove sezone je slavio također u gostima i to nakon produžetaka. U svim ovim uspjesima nezamjenjiv mu je Mario Vušković, sjajni mladi (20) stoper, prenosi Index Sport.

U 11 spomenutih utakmica nije igrao samo zadnjih 18 minuta u drugom kolu. Momčad bez njega ne može zamisliti ni Igor Bišćan, izbornik mlade reprezentacije Hrvatske. Vušković je tako odigrao i svih 120 minuta kod Danske te onda u raspucavanju pogodio penal za plasman na Euro mladih. 

Vušković je u ljeto prošle godine došao u HSV na posudbu iz Hajduka, koji je za to dobio 1.2 milijuna eura. Vušković je u Hamburgu igrao tako da je slavni klub ubrzo Hajduku platio još 3 milijuna eura kako bi ga otkupio. Ubrzo je Vušković postao želja niza bundesligaša i premierligaša, a HSV prema pisanju njemačkih medija za njega traži 10 milijuna eura.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:35