StoryEditor
ništa od lazija

Hrvatskoj reprezentativnoj jedinici propao transfer karijere?

Piše desk  /  21.06.2022., 09:51h

Kako danas javlja Gianluca Di Marzio, jedan od najvećih talijanskih stručnjaka za transfere, "nakon što je razmišljao o nekim drugim opcijama,

Nakon što je Thomas Strakosha napustio Lazio kao slobodan igrač, rimski klub se okrenuo traženju novog prvog vratara. U klubu je ostao Pepe Reina koji će tijekom sljedeće sezone biti drugi vratar, a novu jedinicu Lazio što prije mora pronaći na tržištu.

Prije desetak dana talijanski mediji pisali su da Lazio želi Dominika Livakovića (27) iz Dinama. "Ne znam, vidjet ćemo što će se događati. Stvarno mi je lijepo u Dinamu", odgovorio je nakon utakmice Hrvatske i Francuske u Ligi nacija Dinamov golman i tako malo utišao glasine, ali nije ih uspio i otkloniti.

Kasnije je potvrđeno da interes Lazija postoji, samo još uvijek nije konkretiziran ponudom. To je bilo prije deset dana, a danas je situacija potpuno drugačija. Čini se da je Lazio odustao od Livakovića.

Kako danas javlja Gianluca Di Marzio, jedan od najvećih talijanskih stručnjaka za transfere, "nakon što je razmišljao o nekim drugim opcijama, Lazio je odlučio investirati u mladog golmana". Vjerojatno je to razlog zbog kojeg se rimski klub odmaknuo od Livakovića. Njega će, ako ga i dovede, kasnije teško prodati da barem vrati uloženo, a kamoli zaradi na njemu.

Lazio je poslao ponudu za 21-godišnjeg vratara Atalante Marca Carnesecchija. Ona iznosi deset milijuna eura, a Di Marzio piše kako neće biti dovoljna da nagovori Atalantu na prodaju. Carnesecchi se nedavno vratio u ekipu s posudbe u Cremoneseu, a klub iz Bergama za njega traži čak 20 milijuna eura.

Laziju se takav zahtjev ne sviđa jer se radi o igraču koji cijelu prošlu sezonu nije bio u rosteru momčadi Gian Piera Gasperinija te je otvoreno priznao da ga ne može ispuniti. Ipak, čelnici rimskog kluba svejedno su uvjereni da mogu doći do dogovora i s onim budžetom koji imaju na raspolaganju za popunjavanje pozicije prvog golmana, a to je otprilike 10-15 milijuna eura, piše Index Sport.

Dnevnik.ba

04. kolovoz 2022 16:55