StoryEditor
liga prvaka

Hrvatski trener nakon rušenja Barcelone: “Kao što sam već rekao, ako iziđemo igrati, idemo se boriti"

Piše desk  /  08.11.2023., 11:51h

Šahtar je napravio jedno od većih iznenađenja ovog kola Lige prvaka. Klub koji zbog rata u svojoj zemlji ne igra na svojem stadionu već godinama, a sad mu je onemogućeno igrati i u Kijevu, svoj drugi dom pronašao je u Hamburgu.

Taj grad i stadion Volkspark sigurno će im ostati u sjećanju jer su na njemu srušili veliku Barcelonu. Momčad predvođena hrvatskim strategom Marinom Pušićem slavila je Sikanovim golom u 40. minuti, piše Gol.hr.

“Kao što sam već rekao, ako iziđemo igrati, idemo se boriti. To je stav koji želim vidjeti od svoje momčadi odmah u početku. To je ono što zahtijevam. Drugo je pozitivan stav jer sve počinje od mentalne pripreme.

Analizirali smo prijašnje utakmice, kao i ligaške utakmice Barcelone koje su igrali, te smo napravili nekoliko velikih promjena. Igrači su odradili nevjerojatan posao. Bila je to savršena predstava moje momčadi”, izjavio je Pušić nakon utakmice.

Šahtaru je pobjeda nad Barcelonom bila druga u Ligi prvaka ove sezone te su njome praktički osigurali igranje u Europskoj ligi, ali nisu bez šansi ni za prolazak u osminu finala Lige prvaka.

“Ne razmišljamo o nokaut-fazi, moje su misli usmjerene na sljedeću utakmicu koja se igra u ukrajinskom prvenstvu i koja će biti iznimno teška. Nakratko ćemo proslaviti jer to zaslužujemo, ali već sutra moja momčad i ja bit ćemo koncentrirani na ligašku utakmicu”, rekao je Pušić.

U povijesnoj pobjedi Šahtara Pušić je hvalospjeve pripisao svojim igračima.

“Ponosan sam na svoje igrače, učinili smo zaista veliku stvar. Ponosan sam na sve ljude u klubu koji su naporno radili da bismo ostvarili ovakvo nešto”, zaključio je.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:24