StoryEditor
euro za rukometaše

Hrvatski rukometaši danas protiv Mađara: "Ne vremena za tugu, nemamo pravo na kiks"

Piše desk  /  20.01.2024., 10:46h

Hrvatska rukometna reprezentacija u subotu igra drugu utakmicu glavne faze Europskog prvenstva u Koelnu protiv Mađarske, a hrvatski reprezentativci Mateo Maraš i Zvonimir Srna ističu kako treba zaboraviti poraz od Francuske i potpuno se okrenuti sljedećem suparniku jer kreće borba za polufinale.

"Nema vremena za tugu, od subote kreće bitka za polufinale i svaka od tri utakmice je ključna. Nemamo prava za kiks", istaknuo je Mateo Maraš.  "Spremamo se i za Mađare. Mađarska je disciplinirana, oni ne rade puno grešaka, zna se tko šta radi i ne iskaču puno iz pravila i okvira. Imaju vrhunsku crtu i ako zaustavimo pivota i uz dobru obranu i golmana pobjeda neće izostati", dodao je.

Mađarska je prvi susret glavne faze također izgubila i to od Austrije tako da je i njima važno pobijediti. "Vidjet ćemo tko je bolji pod pritiskom. Nadam se da smo to mi i da ćemo uzeti dva boda", zaključio je. I Zvonimir Srna smatra da prvu utakmicu protiv Francuza treba ostaviti iza sebe i sada hladne glave pogledati što se može popraviti.

Duvnjak još bolestan

"To je malo različitija reprezentacija od onih s kojima smo do sada igrali. Oni su dosta fizički jaki, manje trče i dosta igre grade oko pivota Bahnidija koji je u top formi i svima radi probleme tako da ćemo na to morati obratiti posebno pozornost", kazao je Srna dodavši kako iskustvo iygre iz Lige prvaka protiv Pick Szegeda može pomoći njemu i suigračima u utakmici.

Nakon poraza od Francuske Hrvatska ima jedan bod: Pogledajte kako izgleda ljestvica naše skupine

Hrvatska i Mađarska su do sada igrale 13 puta na velikim natjecanjima, a Hrvatska je daleko uspješnija s čak 10 pobjeda. Mađarska je slavila dva puta, a jedan susret završen je neodlučeno. Što se tiče kapetana Domagoja Duvnjaka koji je zbog temperature propustio susret protiv Francuske, on je još uvijek bolestan, ali liječnička služba radi sve što je moguće da ga osposobi za preostale susrete. Susret protiv Mađarske u Lanxess Areni počinje u 18 sati.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 14:58