StoryEditor
sp u rukometu

Hrvatski rukometaši danas igraju prvu utakmicu Svjetskog prvenstva: "Egipat je ozbiljan protivnik"

Piše desk  /  13.01.2023., 08:32h

Hrvatska rukometna reprezentacija danas u 20:30 u švedskom Jönköpingu u prvom kolu skupine G protiv Egipta igra prvu utakmicu Svjetskog prvenstva.

"Egipat je ozbiljna reprezentacija, gazi u obrani, u tranziciji i u napadu. Respektiramo ih, ali smo svjesni svojih kvaliteta. To je jedna reprezentacija koja ima širok roster i dobru 6-0 obranu, iz koje vuku u leđa. Lijevi vanjski su ti koji donose puno odluka. Naša obrana je na to spremna, pripremili smo se na njihove individualne i kolektivne karakteristike", rekao je hrvatski izbornik Hrvoje Horvat uoči utakmice s Egipćanima.

"Spremni smo, odradili smo dobre pripreme. U principu sve što smo htjeli smo i odradili. Očekuje nas rat svih 60 minuta, gdje svi moramo biti koncentrirani i fokusirani i onda neće izostati dobar rezultat", dodao je Horvat.

"Egipat je ozbiljan protivnik"

Rukometno Svjetsko prvenstvo u srijedu su otvorili Francuska i drugi domaćin Poljska (26:24), dok je jučer odigrano još sedam utakmica. Uz Egipat, Hrvatska je u skupini sa Sjedinjenim Američkim Državama (15. siječnja) i Marokom (17. siječnja), a sve utakmice prve grupne faze igrat će u 20:30.

"Vjerujem da je Hrvatska spremna, odradili smo odlične pripreme, dobro smo trenirali i mislim da smo odigrali zadnje dvije utakmice ok. Vidjeli smo što ne smijemo raditi i što moramo ispraviti", izjavio je hrvatski reprezentativac Željko Musa.

"Cijele pripreme smo gledali samo Egipat i samo smo na njih fokusirani. Tražimo kako da to najbolje izvedemo jer je ova utakmica bitna za nastavak natjecanja. To je ozbiljan protivnik koji igra brzo, tu je bitno da se mi što brže vraćamo u obranu, da smo kompaktni u obrani i da ne radimo puno tehničkih grešaka", najavio je Musa.

Danska je aktualni dvostruki svjetski prvak

Danska je aktualni dvostruki svjetski prvak. Prije dvije godine u finalu smotre u Egiptu pobijedila je Švedsku, a broncu je uzela Španjolska svladavši Francusku. Hrvatska je tada bila tek 15., što joj je najlošiji plasman u dosadašnjih 14 pojavljivanja na svjetskim prvenstvima, s kojih ima zlato iz 2003., tri srebra (1995., 2005., 2009.) i jednu broncu (2013.).

Na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj sudjeluju 32 reprezentacije podijeljene u osam skupina po četiri. Dalje idu po tri reprezentacije, dok osam posljednjeplasiranih igra utješni Presidents Cup. Nakon toga formiraju se nove četiri skupine s po šest reprezentacija, u kojima će svi odigrati po još tri utakmice. Najbolje dvije momčadi iz svake skupine idu u četvrtfinale.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 19:03