Doha, 23.11.2022.- Utakmica 1.kola F supine Svjetskog nogometnog prvenstva Katar 2022, Hrvatska - Maroko na stadionu Al. Bayt.DAMIR SENčAR - Hina
StoryEditor
tržišna procjena

Hrvatski roster po Transfermakrtu vrijedi gotovo 200 milijuna eura manje nego belgijski

Piše desk  /  01.12.2022., 13:26h

Pred Hrvatskom i Belgijom je odlučujući obračun za mjesto u osmini finala Svjetskog prvenstva. Za jednu od ove dvije reprezentacije neće biti mjesta u osmini finala...

Hrvatska i Belgija prepune su zvijezda i velikih igračkih imena, a prema procjeni specijaliziranog portala Transfermarkt tržišna vrijednost belgijske reprezentacije je za skoro 200 milijuna eura veća, piše sportnet.hr.

Prema toj procjeni belgijski roster vrijedi 563.2 milijuna eura dok hrvatska reprezentacija vrijedi 377 milijuna eura.

Na vratarskoj poziciji prevagu na belgijsku stranu donosi Thibaut Courtois koji vrijedi 60 milijuna eura dok Livaković, Ivušić i Grbić zajedno vrijede 17 milijuna.

Hrvatska je znatno skuplja u obrani to zahvaljujući Jošku Gvardiolu koji vrijedi 60 milijuna eura, a najbliži Belgijac mu je Timothy Castagne s 28 milijuna eura.

U veznoj liniji Belgija predvođena s 80 milijuna eura skupim Kevinom de Bruyneom ima prednost, a Hrvatsku tu predvodi Mateo Kovačić koji je upola jeftiniji.

U napadu je najskuplji Hrvat Mislav Oršić koji je procijenjen na deset milijuna eura, a čak šestorica Belgijaca vrijede deset i više milijuna eura.

No, na travnjaku igra momčad, a ne novac i Hrvatska ima dobre šanse za velika tri boda u ovom susretu, bez obzira na procijenjenu vrijednost na tržištu.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:47