StoryEditor
samo za one dubljeg džepa

Hrvatski navijači razgrabili aranžmane za Katar od 10 tisuća KM, u to ne ulaze cijene ulaznica

Piše desk  /  06.11.2022., 12:15h

Za dva tjedna počet će najiščekivanije sportsko natjecanje. Od 20. studenog do 18. prosinca najbolje nogometne reprezentacije borit će se za titulu svjetskog prvaka, a navijači diljem svijeta svoje će omiljene momčadi pratiti ispred malih ekrana. Pokoji sretnici, doduše, utakmice će gledati i uživo, s velebnih stadiona u nama dalekom Katru.

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski, kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić... sve su to velikani kojima će Katar vjerojatno biti posljednji pokušaj da uđu na listu osvajača svjetskog prvenstva. Toga su svjesni i mnogobrojni navijači, koji će se, usprkos otežavajućim okolnostima, uputiti sve do jugozapadne Azije kako bi imali priliku svjedočiti povijesti i trenutku kada zlatni pehar podiže netko uz čije su nogometne vratolomije odrastali.

No da bi došli do Katra i uživo gledali 32 najbolje reprezentacije svijeta, hrvatski građani morat će, s obzirom na udaljenost i ograničene smještajne kapacitete Katra, duboko posegnuti u džep. Jedna od agencija koja je pripremila program putovanja za prvenstvo je Ban Tours, inače službena agencija Hrvatskog nogometnog saveza.

Prema podacima na njihovoj službenoj stranici, Ban Tours pripremila je tri programa, od kojih svaki traje šest dana i pokriva dvije utakmice momčadi izbornika Zlatka Dalića. Prvi program pokriva utakmicu Vatrenih s Marokom i Kanadom, drugi s Kanadom i Belgijom, dok u sklopu trećeg programa možete gledati utakmicu reprezentacije protiv Belgije te suparnika u sljedećoj fazi natjecanja. Za sada je, prema riječima vlasnika agencije Željka Markovića za hrvatske medije, prodano više od 300 aranžmana, a na sva tri programa ostalo je još svega 50-ak mjesta.

Inače, cijena prvog programa je 39.750 kuna (10.322 KM), drugog 37.750 kuna (9803 km), a trećeg 39.750 kuna (10.322 KM). Riječ je o šestodnevnom aranžmanu, a svaki od njih pokriva sve usluge, poput transfera autobusom, smještaja i hrane te atraktivnih izleta, kao što su šoping, posjeti muzejima, vožnja terenskim vozilima kroz pustinje i drugo. Cijene programa ne pokrivaju, doduše, cijene ulaznica, koje za prvu fazu natjecanja iznose od 500 (130 KM) do 1700 kuna (441 KM), a za one kasnije, atraktivnije utakmice cijene su još paprenije, piše direktno.hr.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 12:28