Zagreb,2.08.2022. - Konferencija za medije Hrvatske košarkaške reprezentacije povodom okupljanja i priprema hrvatske košarkaške reprezentacije za Europsko prvenstvo u rujnu, ali i dvije utakmice pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. Konferenciji su prisustvovali izbornik hrvatske reprezentacije g. Damir Mulaomerović i dva reprezentativca.HINA/ TOMISLAV PAVLEK/ TP -
StoryEditor
težak izbor

Hrvatski izbornik objavio putnike na EuroBasket

Piše hina  /  21.08.2022., 16:45h

Izbornik hrvatske muške košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović u nedjelju je odredio kojih 12 igrača će predstavljati Hrvatsku na EuroBasketu koji će se održati od 1. do 18. rujna, kao i u dvije utakmice predkvalifikacija za sljedeći EuroBasket koje će se igrati krajem kolovoza.

Hrvatska je u subotu u Celju protiv Slovenije odigrala posljednju pripremnu nakon koje se izbornik odlučio donijeti najtežu ovog ljeta.

Roku Rogiću, koji je još ranije napustio reprezentaciju i koji nije igrao ni na turniru u Češkoj prošlog vikenda, kao niti protiv Mađarske u čevrtak i Slovenije u subotu, pridružili su se Pavle Marčinković, Mateo Drežnjak i Goran Filipović.

Hrvatsku će tako predstavljati: Toni Perković, Jaleen Devon Smith, Roko Prkačin, Krunoslav Simon, Mario Hezonja, Dario Šarić, Lovro Gnjidić, Karlo Matković, Ivan Ramljak, Dominik Mavra, Ivica Zubac i Bojan Bogdanović.

Hrvatska će sljedećeg tjedna igrati dvije utakmice pretkvalifikacija za odlazak na EuroBasket 2025., protiv Poljske u Varšavi 25. kolovoza te protiv Švicarske u Opatiji 28. kolovoza, dok će na EuroBasketu u prvom krugu igrati u Milanu redom protiv Grčke (2. rujna), Velike Britanije (3. rujna), Estonije (5. rujna), Italije (6. rujna) i Ukrajine (8. rujna).

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:38