StoryEditor
sp u vaterpolu

Hrvatska vaterpolo reprezentacija ide u lov na novu medalju

Piše desk  /  05.02.2024., 09:31h

Prva utakmica na svakom velikom natjecanju je posebna i zahtjevna pa će takva biti i ova protiv Australije, rekao je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, prije početka Svjetskog prvenstva u Dohi.

Prvu utakmicu u skupini A Hrvatska igra u ponedjeljak protiv Australije. "Australija ne igra vaterpolo kakav smo navikli na europskoj razini. I zbog toga će ova utakmica biti psihološki zahtjevna. Imali smo zbog toga posebnu pripremu, a mislim da smo igranjem protiv Italije i Grčke napravili sve što moramo napraviti prije Svjetskog prvenstva", najavio je start Svjetskog prvenstva hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Dodao je da su analizom igračima predočili sve što ih čeka protiv Australije. "Optimistični smo, ali i oprezni prije prvog susreta. Naravno da imamo šansu i očekujemo pobjedu koja bi nam otvorila nešto lakši put prema našem cilju, a to je, u ovom slučaju, plasman na Olimpijske igre ove godine u Parizu". Optimisti prije početka Svjetskog prvenstva su i hrvatski reprezentativci Ante Vukičević i Luka Lončar.

Pobjeda otvara daljnji put

"Prvi dvoboj protiv Australije nam je iznimno važan. Pobjeda nam otvara daljnji put. U svakom slučaju uz startnu računamo i na pobjedu protiv Južnoafričke Republike. Australci su fizički odlično pripremljeni, puno plivaju i moramo biti spremni na individualnu odgovornost u obrani jer će Australci raditi puno uplivavanja. Moramo utakmici dati svoj ritam i strpljivo u napadu igrati na njihovu plitku obranu", rekao je Vukičević.

Sličnog razmišljanja je i Lončar. "Bit će ovo fizička teška utakmica. Australci su kao i uvijek, sigurno, odlično pripremljeni. Moramo biti potpuno glavom unutra, koncentrirani i odigrati pravu mušku utakmicu. Budemo li na svojoj razini očekujemo pobjedu", zaključio je Lončar. Dvoboj počinje u 11.30 sati uz prijenos na HTV-u 2. Ostali suparnici u skupini još su Španjolska i Južnoafrička Republika.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
29. travanj 2024 05:13