StoryEditor
liga nacija

Hrvatska u trećem šeširu Lige nacija, evo koga može izvući u četvrtak

Piše hina  /  15.12.2021., 16:18h
U četvrtak će u sjedištu UEFA-e u Nyonu, u 18 sati, biti održan ždrijeb trećeg izdanja Lige nacija za sezonu 2022/23., a hrvatska reprezentacija se nalazi u trećem šeširu s Engleskom, Poljskom i Švicarskom, što znači da joj oni neće moći biti protivnici u elitnom razredu Lige nacija.

Francuska, Španjolska, Italija i Belgija su nositelji, u drugom šeširu su Portugal, Nizozemska, Danska i Njemačka, a u četvrtom se nalaze Wales, Austrija, Češka i Mađarska.

U prvom izdanju Lige nacija, kada je 12 momčadi bilo raspoređeno u četiri skupine, Hrvatska je bila posljednja u grupi s 4 boda, iza Engleske (7) i Španjolske (6). Tada je Španjolska kod kuće dobila Hrvatsku s čak 6:0, a bilo je to dva mjeseca nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje su Dalićevi izabranici osvojili srebro. Na kraju Hrvatska je u posljednjem susretu skupine mogla osvojiti prvo mjesto da je pobijedila Englesku, ali je izgubila s 1:2.

U drugom izdanju, gdje je Hrvatska bila u skupini s Francuskom, Portugalom i Švedskom, završila je natjecanje s jednom pobjedom i pet poraza. Tada je u Maksimiru jedino pobijedila Švedsku 2:1, a ostala je u elitnom razredu zahvaljujući boljoj gol razlici od Švedske, koja je također imala jednu pobjedu (2:1 protiv Hrvatske) i pet poraza.

Dnevnik.ba

25. svibanj 2022 11:14