StoryEditor
Luciano Spalletti:

"Hrvatska, Španjolska, mi... Čekajte, je li to četvrtfinale ili skupina Eura?!"

Piše desk  /  05.12.2023., 13:11h

Luciano Spalletti, trofejni talijanski trener, prije tri mjeseca neočekivano je postao izbornik svoje zemlje. Roberto Mancini je iznenada dao ostavku kako bi otišao u Saudijsku Arabiju, a Azzurre je u jako teškoj situaciji preuzeo trener koji je prošle sezone Napoli vodio do povijesnog naslova. Italiji je naime nakon neuspjeha da se plasira na SP prošle godine, što joj je bio drugi put zaredom da propušta najveće natjecanje, visio i plasman na EP iduće godine iako je aktualni prvak Europe.

Spalletti se jedva plasirao na Euro, remijima protiv Makedonije i Ukrajine. Zbog loših rezultata zadnjih godina Italija je pred ždrijeb za skupine Eura bila u najslabijoj, četvrtoj jakosnoj skupini. Znala je dakle da joj slijedi jaka grupa i težak prolazak u nokaut fazu, ali dobila je baš tešku skupinu s Hrvatskom, Španjolskom i Albanijom. Mnogi tvrde da je to najteža grupa na Euru.

Spalletti je ovako komentirao njen sastav: "Italija, Španjolska, Hrvatska, Albanija... Čekajte, jesu li to reprezentacije u četvrtfinalu ili u grupi Eura? No što je, tu je. Nikome neće biti lako protiv nas, a mi moramo od reprezentacije koja odlično odigra 60 ili 70 minuta i onda nestane postati reprezentacija koja tu razinu održi 100 minuta."

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 11:14