StoryEditor
protiv australije

Hrvatska se danas bori za finale Davis kupa

Piše desk  /  25.11.2022., 13:01h

Hrvatska teniska reprezentacija u petak protiv Australije ide u borbu za finale Davis Cupa. Hrvatski tenisači polufinale su izborili pobjedom nad Španjolskom (2:0), dok je Australija bila bolja od Nizozemske (2:0).

Za Hrvatsku će na teren u pojedinačnoj konkurenciji vjerojatno Marin Čilić i Borna Ćorić, dok će u meču parova, za slučaj da je potrebno tražiti pobjednički bod, zaigrati Nikola Mektić i Mate Pavić. Za Australiju su, pak, prijavljeni Alex de Minaur (24. na pojedinačnoj ATP listi), Jordan Thompson (84.), Thanasi Kokkinakis (95.), Max Purcell (33. u paru) i Matthew Ebden (26. u paru)

U četvrtfinalu protiv Nizozemske Australci su slavili 2:0, s Thompsonom i De Minaurom, no nagađa se da bi protiv Hrvatske umjesto Thompsona u akciji mogao biti Kokkinakis. Izborniku Vedranu Martiću je svejedno.

"To još ne znamo. Protiv Nizozemske je na drugoj ploči za Australiju igrao Thompson, a neki u našem timu misle da će tako biti i u petak. Kokkinakis je jako dobar igrač, ima odličan servis, a Borna ga je pobijedio nedavno u Tokiju. Ma, bit ćemo spremni i za jednog i za drugog, tko god će biti prijavljen sat vremena prije početka meča", kazao je Martić, piše Hrvatski teniski savez.

Polufinalni duel Hrvatska – Australija bit će u 16 sati u petak u dvorani José María Martín Carpena, a prijenos će biti na Sport klubu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 15:02