StoryEditor
derbi u splitu

Hrvatska policija: Utakmica između Hajduka i Dinama je visokog rizika

Piše hina  /  30.04.2023., 14:08h

Uoči nedjeljne utakmice između Hajduka i Dinama, koja je proglašena utakmicom visokog rizika, policija je pozvala gledatelje da na vrijeme dođu na stadion Poljud, a gostujućim navijačima savjetuje da na naplatnu postaju Dugopolje dođu najkasnije do 15 sati.

 Utakmica na Poljudu počinje u 18 sati, a ulazi na stadion bit će otvoreni od 15.30, priopćila je u nedjelju policija.

  S obzirom na preglede koje će obavljati zaštitarska služba, gledatelje je pozvala da do stadiona dođu ranije kako bi izbjegli prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te kako bi na vrijeme i bez žurbe zauzeli svoja mjesta.

Gostujući navijači - prihvat u Dugopolju

 Svim gostujućim navijačima policija savjetuje da na naplatnu postaju Dugopolje dođu najkasnije do 15 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u koje se posjetiteljima može osigurati pravovremeni ulazak na stadion.

 Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske prihvatit će organizirane i neorganizirane skupine navijača na izlazu s autoceste A1 - naplatna postaja Dugopolje kod koje će se provoditi posebna regulacija prometa.

  Sve organizirane skupine navijača koje će putovati autobusima, bit će upućene izravno na stadion „Poljud“.

  Za sve ostale gostujuće navijače koji će putovati neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima, osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona „Poljud“ i natrag.

U Splitu posebna regulacija prometa 

 Policija građane obavještava da će četiri sata prije i dva sata nakon utakmice privremeno, po potrebi ograničiti kretanje i zadržavanje u ulicama Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore.

 Građanima koji planiraju doći na utakmicu, savjetuje da na vrijeme krenu prema stadionu te, ukoliko su u mogućnosti, koriste javni prijevoz.

  Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona.

 Prije, za vrijeme utakmice i nakon njenog završetka, policija će audio i video snimati i fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na području stadiona i prilaznih pravaca.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 05:39