StoryEditor
sp u vaterpolu

Hrvatska napunila mrežu Kineza i plasirala se na Olimpijadu

Piše desk  /  11.02.2024., 11:49h

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u četvrfinale Svjetskog prvestva u Dohi svladavši Kinu s 22:4.

Plasmanom u četvrtfinale Hrvatska je osigurala nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, a u borbi za polufinale Barakude u utorak igraju sa Srbijom.

Barakude su postigli osnovni cilj u pustinji Dohe, osigurali su plasman na Pariz te s malo energetske  potrošnje prošli Kinu uoči četvrtfinalnog dvoboja sa Srbijom u utorak. 

Kina našeg trenera Ivana Asića plasmanom među 12 najboljih na svijetu ostvarila je najveći uspjeh u povijesti njihova vaterpola, ali još su jako daleko od top razine u kojoj je Hrvatska.

Pet minuta borbe 

Samo prvih pet minuta utamice predstavljalo je kakvu-takvu borbu, a što je vrijeme odmicalo Kinezi su bili sve umorniji, a Hrvati zagrijaniji za malo jači pucački trening.

U zadnje dvije četvrtine Marko Bijač je primio samo jedan gol. Protiv Kineza je zabio svaki od igrača koji su ušli u bazen, osim dva vratara.

Najbolji strijelac među Barakudama je Kosta Harkov s četiri gola, dok je Loren Fatović postigao tri. Utakmica Hrvatska - Srbija na rasporedu je u utorak u 19 sati, ukoliko ne bude promjene.

Dnevnik.ba

27. veljača 2024 02:27