StoryEditor
euro za rukometaše

Hrvatska danas mora pobijediti Island pa se nadati da će se rezultati poklopiti

Piše desk  /  22.01.2024., 09:36h

Hrvatska rukometna reprezentacija i dalje ima šansu izboriti plasman u polufinale Europskog prvenstva. Ona je minimalna, ali postoji. Hrvatskoj trebaju pobjede protiv Islanda i Njemačke, kao i pomoć drugih reprezentacija da bi se situacija u grupi rasplela u njenu korist. Ipak, za početak treba pobjedu protiv Islanda, a ta je utakmica na rasporedu danas od 15:30.

Hrvatska je protiv Islanda na velikim natjecanjima odigrala devet utakmica. Nikad nije izgubila, točnije pobijedila je osam puta i jednom odigrala neriješeno. U posljednjem međusobnom susretu, u Mađarskoj prije dvije godine, Hrvatska je slavila 23:22.

Šansa za polufinale postoji

Za plasman u polufinale Hrvatska mora pobijediti Island i Njemačku, a onda se nadati da će se rezultati drugih utakmica razviti u njenu korist. U njima Austrija smije osvojiti najviše jedan bod iz utakmica s Francuskom i Islandom, Mađarska mora izgubiti i od Njemačke i od Francuske te Njemačka mora pobijediti Mađarsku pa izgubiti od Hrvatske.

Time bi Hrvatska na drugom mjestu ljestvice svoje skupine bila izjednačena ili samo s Njemačkom ili i s Austrijom i s Njemačkom. U oba slučaja Hrvatska bi sigurno prošla dalje jer bi imala najviše bodova iz međusobnih ogleda.

Zdravstveni problemi

"Zdravstveno stanje je katastrofa još od priprema. Sada opet imamo četvoricu koja imaju temperaturu. To su Karačić, Srna, Maraš i Mamić. Tko bude sutra sposoban, taj će igrati. Trebamo pobijediti Island, što sigurno neće biti lako. Da ste me pitali prije turnira, rekao bih da će Island biti među prve tri momčadi", rekao je jučer u najavi utakmice izbornik Goran Perkovac.

Susret se igra od 15:30.

Standings provided by Sofascore

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 09:21