StoryEditor
nakon debakla na sp-u

HRS najavio da će smijeniti izbornika Horvata

Piše desk  /  24.01.2023., 11:59h

Hrvatska rukometna reprezentacija ispala je sa Svjetskog prvenstva, no u centru pažnje još je uvijek ponašanje izbornika Hrvoja Horvata koji je na pitanje o tome hoće li ostati izbornik odgovorio gestikulacijama. O njegovom se ponašanju pred televizijskim kamerama i rezultatima reprezentacije očitovao i Hrvatski rukometni savez.

"Nakon posljednjeg susreta hrvatske muške seniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj te pobjede nad Bahreinom 43:32, odnosno osvojenog 9. mjesta, Hrvatski rukometni savez obavještava javnost da nije zadovoljan s ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom. Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale.

Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja, Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara. Naime, sustav Hrvatskog rukometnog saveza ja postavljen tako da izbornike nacionalnih selekcija predlaže i opoziva koordinator struke, a nakon toga odluku usvaja ili odbija Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza", priopćili su iz HRS-a.

Červar još ne želi komentirati

Linu Červara nazvali smo da nam da komentar ove situacije, no rekao je kako sad nije primjeren trenutak za davanje takve vrste komentara te da će se javiti za nekoliko dana. Horvat je, inače, bio njegov pomoćnik u reprezentaciji te ga je naslijedio na izborničkoj poziciji. 

Vrijedi spomenuti kako je u hrvatskoj javnosti najpoželjniji kandidat za izbornika reprezentacije je crnogorska rukometna legenda Veselin Vujović.

Dnevnik.ba

29. veljača 2024 17:42