StoryEditor
najbolji hrvatski boksač

Hrgovića čeka meč karijere, ide u borbu za svjetsku titulu protiv Oleksandera Usika

Piše desk  /  13.11.2022., 08:58h

Borba između Usika i Furyja bi trebala biti za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji, a ukoliko je vjerovati menadžerima, ona će se i dogoditi.

Pomalo senzacionalne vijesti stižu danas iz svijeta boksa, najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović i službeno ide u borbu za svjetsku titulu teške kategorije po IBF-u protiv Ukrajinca Oleksandra Usika.

Ovu vijest na svom Twitter profilu potvrdili su promotori braća Sauerland i Eddie Hearn:

- Upravo sam primio pisanu naredbu od IBF-a za prvaka Oleksandra Usika da se u sljedećoj borbi mora boriti protiv izazivača Filipa Hrgovića. Idemo!

U svom posljednjem meču u kolovozu Hrgović je pobijedio sudačkom odlukom Kineza Zhanga Zheilija. U dosta teškom meču naš Filip je izašao kao pobjednik, a sada ga čeka meč života. 

Podsjetimo, hrvatskom boksaču borba s Kinezom bila je 15. profesionalni nastup, gdje je upisao i 15. pobjedu. Tom je pobjedom osigurao status izazivača za naslov po verziji IBF.

Spominjalo se kako bi Hrgović mogao u ring s Furyjem, ali on je na kraju dogovorio borbu sa Derekom Chisorom. 

Kako prenosi Fight Site, datum je još nepoznat, a ističu kako su Usikov menadžer i Furyjev promotor Frank Warren već su u nekoliko navrata govorili kako bi se njih dvojica u ringu trebali susresti u prvom kvartalu 2023., a ukoliko je to istina, pitanje je što će biti s Hrgovićevim mečom. 

Borba između Usika i Furyja bi trebala biti za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji, a ukoliko je vjerovati menadžerima, ona će se i dogoditi.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 02:08