StoryEditor
boks

Hrgović umjesto Furyja protiv Usika u boksačkom meču stoljeća?

Piše desk  /  18.02.2024., 14:21h

Sergej Lapin, prvi čovjek u timu Oleksandra Usika, rekao je da će u slučaju novog otkazivanja meča stoljeća u ringu umjesto Tysona Furyja ući njegova zamjena Filip Hrgović. Usik, boksački prvak kategorije po verzijama WBO, WBA, IBO i IBF, i Fury, teškaški prvak po WBC-u, 18. svibnja bi se trebali boriti za titulu apsolutnog vladara teške kategorije, prenosi Index.

Fury i Usik trebali su se boriti 17. veljače u Saudijskoj Arabiji, no datum njihovog ogleda pomaknut je na sredinu svibnja nakon što je britanski boksač tijekom treninga zadobio duboku posjekotinu iznad oka. Ako otkaže i novi datum borbe, Usik će se boriti s Hrgovićem.

Lapin: Bit će to Furyjeva najgora noćna mora

"Nadam se da će Usik dobiti priliku da se obračuna s Furyjem 18. svibnja, no nastavi li Fury bježati, postoji klauzula u ugovoru prema kojoj će ga u borbi zamijeniti Filip Hrgović. Meč će se održati na najavljeni datum, bez obzira na Furyja", rekao je Lapin.

"Zamislite si na trenutak, on je posjekotinu na glavi zadobio na treningu na kojem se boksa sa zaštitnom kacigom na glavi i s velikim rukavicama. Možete li zamisliti kako će izgledati njegova glava nakon Usikovih bombi? Odluči li se napokon ući u ring 18. svibnja, postat će to njegova najgora noćna mora. On se u životu nije borio s boksačem takvog kalibra", dodao je.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 08:12