StoryEditor
hrvatski boksač

Hrgović pred borbu karijere: Ovo čekam dvije godine. Puno boraca me odbilo

Piše desk  /  17.08.2022., 18:49h

Više od osam mjeseci nakon posljednje borbe Filip Hrgović ovog se vikenda vraća u ring na najveću borbu karijere. Konačno je dočekao "title eliminator", borbu koja će pobjedniku donijeti titulu obaveznog izazivača za pojas svjetskog prvaka, a protivnik mu je Kinez Zhilei Zhang.

Borba se trebala održati u svibnju, ali je otkazana nakon smrti Hrgovićevog oca Pere. Novi termin je 20. kolovoza, a umjesto u Las Vegasu, održat će se u Džedi u Saudijskoj Arabiji kao predborba revanšu između Oleksandra Usika i Anthonyja Joshue za naslov svjetskog prvaka, prenosi Index.

"Sjajno je biti dio ovakve večeri i ovakve priredbe, već dvije godine čekam ovu borbu. Kao što ste već svi rekli, prošli smo kroz dug popis boraca koji se nisu htjeli boriti sa mnom. Drago mi je da sam našao nekoga tko želi. Hvala Zhangu i njegovom timu", rekao je Hrgović pa dodao:

"Obojica smo vrlo veliki ljudi i jaki udarači. Razlika je u tome što je on opasan u nekoliko rundi, a ja sam opasan tijekom cijele borbe. Opasan sam svih 12 rundi. Velika mi je čast biti dio ovakve priredbe, nećete požaliti povjerenje koje ste mi dali. Bit će to sjajna borba."

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:36