StoryEditor
hrvatski boksač

Hrgović: "Poštujte pravila i dajte mi borbu za svjetsku titulu"

Piše desk  /  13.08.2023., 11:28h

Filip Hrgović pobjedom nad Demseyjem McKeanom zadržao je status obveznog IBF-ovog izazivača za svjetski pojas, koji trenutačno drži Ukrajinac Oleksandr Usik. Usik će taj pojas, kao i sve ostale koje drži, braniti 26. kolovoza protiv Daniela Duboisa. Hrgović je nakon pobjede nad australskim boksačem poručio da se on zaslužuje boriti s boljim iz tog meča.

"Nadam se da će se to dogoditi, iduća borba bi mi trebala biti s Usikom, zaslužio sam to. Otići ću pogledati tu borbu, bit ću uz ring. Vidim Usika kao velikog favorita jer je brži i jer je jako dobar borac, ali Dubois je dobar udarač i velik momak s jakom desnicom tako da nikad ne znaš", rekao je Hrgović pa poručio:

"Moja poruka je sljedeća: Poštujte pravila, pobjednik bi se trebao boriti protiv mene."

"Sudac je McKeanu trebao uzeti barem bod"

Što se meča s McKeanom tiče, Hrgović je rekao: "Zadovoljan sam, a činjenica da me puno držao je napravila borbu malo ružnom. Sudac mu je trebao oduzeti barem jedan bod. Previše me držao, ali dobar je boksač, hrabar je i dobro pripremljen. No ja sam kontrolirao borbu i dobio većinu rundi."

"Mislio sam da ću ga nokautirati u prvih šest rundi, ali bio je jako dobar. Dobar je borac. Iznenadio me jer je uspio izdržati neke jake udarce, a zatim je i pokušavao uzvratiti", zaključio je hrvatski boksač.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 21:15