StoryEditor
sve je dogovorio

Hrgović konačno ima protivnika: "Ako budeš spor kao inače, bit će dosadno"

Piše Desk  /  08.02.2022., 08:20h
Riječ je o boksaču koji se trenutno nalazi na 12. mjestu IBF-ove ljestvice.

Iako to nikad ne može biti potpuno sigurno, čini se da je Filip Hrgović napokon doznao s kim će se boriti u meču za mjesto obaveznog izazivača organizacije IBF! Riječ je o Kinezu Zhang Zhileiju, piše Boxing News.

Vijest je potvrdio agent Jack Tiernan i sad bi to valjda trebala biti gotova priča pa se boksači mogu pripremati za ono čime se bave umjesto strepnje tko, kad, gdje... Kinez je 12. prema IBF-ovoj ljestvici i došao je na red nakon što je Hrgovića odbilo 11 najboljih u organizaciji, prenosi Večernji.

- Sve dok mislite da ste dobri, dođite. Hrgović je mlad i motiviran boksač, ali za mene je beba - kazao je nakon pobjede nad Craigom Lewisom motivirani Zhang.

Stariji je devet godina od Hrgovića, no hrvatskom boksaču to ni najmanje ne smeta, dapače.

- Probaj postati malo brži jer inače neće biti zanimljiva borba. Samo malo brži budi. Ako budeš spor kao inače, meč će biti dosadan - odgovorio je Hrgović na provokacije.

I sve ih je trebalo prevoditi Zhangu, koji bi potom uzimao po jedan cijeli dan da odgovori. Kao i u slučaju dogovora borbe.

Srećom, sve se finaliziralo i ako ne bude nepredvidljivih okolnosti, Filip ima protivnika! Termin i mjesto meča tek trebaju biti određeni, ali nagađa se da bi on mogao biti uvertira u novi okršaj Oleksandra Usika i Anthonyja Joshue.

Inače, Zhilei je osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., bio je brončani kao amater na svjetskim prvenstvima 2007. i 2009., osvojio je Azijske igre 2010. te cijeli niz natjecanja na tom kontinentu prije prelaska u profesionalni boks 2014. Još nema poraza u 24 meča, a 18 ih je dobio prekidom dok je jedan završio bez pobjednika.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:35