StoryEditor
treba nešto jače

Hrgović: Dosta mi je! U ovakvim borbama ne mogu napredovati

Piše Desk  /  05.12.2021., 11:23h
Protiv boljih protivnika i ja sam bolji. Zato želim borbu prije koje neću spavati deset dana, onda ćete vidjeti pravog El Animala. Želim borbu na 10, 12 rundi, rat, rekao je Hrgović.

Od početka sam osjećao da nije na mojoj razini, znao sam da je pitanje vremena kad će pasti. Zato nisam žurio u prvoj rundi, u drugoj je već bio na podu, a u trećoj gotov, rekao je Filip Hrgović koji je u Las Vegasu rutinski pobijedio dosad neporaženog njemačko-srpskog borca Emira Ahmatovića, prenose 24sata.hr.

Hrgović je u prvoj rundi zauzeo sredinu ringa dok mu je Ahmatović pružio dobar otpor, ali u drugoj rundi hrvatski boksač krenuo je agresivnije i nametnuo svoj ritam. Zadao mu je niz udaraca, a Ahmatović je bio sve uzdrmaniji pa je sudac srpskom borcu dva puta odbrojavao. Početkom treće runde Hrgović je dovršio srpskog borca, a sudac je prekinuo mučenje. 

- Dosta mi je ovakvih borbi gdje znam da ću pobijediti. Želim kompetitivne mečeve, borbe koje donose određeni adrenalin, teške borbe. On je hrabar tip. Vidio sam u njegovim očima, ali jednostavno nema alate - rekao je za Ahmatovića.

Hrga je ipak primio nekoliko udaraca, ali bilo je pitanje vremena u kojem će ga trenutku dovršiti. Jasno je kako Ahmatović nije bio na Hrgovićevoj razini, a hrvatski boksač nada se kako će uskoro imati dostojnog protivnika. 

- S ovakvim protivnicima nisam previše oprezan kad znam da me ne mogu ugroziti, zato primim nepotrebne udarce. Možda to nije pametno, ali tako je kako je. Protiv boljih protivnika i ja sam bolji. Zato želim borbu prije koje neću spavati deset dana, onda ćete vidjeti pravog El Animala. Želim borbu na 10, 12 rundi, rat - objasnio je Hrgović.

Reportera je zanimalo i rivalstvo s Alenom Babićem, a Hrgović je očekivano opleo po njemu. 

- Što s njim? On je samo retardiran i previše priča. Što se tiče boksa, mislim da nema dovoljno kvaliteta da bi mi bio dostojan protivnik - kazao je Hrgović pa odgovorio na pitanje što je naučio iz ove borbe. 

- Ništa, isti sam. Ne mogu napredovati u ovakvim borbama, trebaju mi bolji protivnici za to. Ovakve i teže borbe imao sam prije deset godina u amaterima. Trebam bolje protivnike da napredujem, učim, budem u drukčijim pozicijama. Tako boksač napreduje - rekao je 'El Animal'. 

Hrgović je za kraj poslao poruku svojim navijačima u Hrvatskoj.

- Geni kameni! Idemo dalje - rekao je podignuvši stisnutu šaku. 

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 04:22