StoryEditor
zvijezda bayerna

Hoće li pravda biti zadovoljena? Lewandowski bi mogao naknadno osvojiti Zlatnu loptu

Piše desk  /  01.12.2021., 19:40h
Lionel Messi je u ponedjeljak sedmi put u karijeri osvojio Zlatnu loptu, a slavio je ispred napadača Bayerna Roberta Lewandowskog. Imao je Messi 33 boda više od Poljaka, a kao treći u izboru završio je talijanski veznjak Jorginho.

Messi je u izboru pobijedio najvećeg konkurenta, napadača Bayerna Roberta Lewandowskog, a mnogi tvrde da je prema poljskom nogometašu napravljena velika nepravda.

Pandemija mu oduzela šansu

Lewandowski je prošle godine ostao bez nagrade jer je dodjela otkazana zbog pandemije, a ove sezone su glasovi otišli u korist Messija.

PSG-ov ofenzivac čestitao je Lewandowskom tijekom pobjedničkog govora, prenosi Index.

"Čast je natjecati se s tobom, Roberte. Mislim da si zaslužio nagradu prošle godine", rekao je Argentinac. Sada bi se to što mnogi misle moglo i dogoditi.

Svoje mišljenje o Zlatnoj lopti dao je prvi čovjek France Footballa Pascal Ferre koji se osvrnuo na ideju naknadne dodjele nagrade Lewandowskom za prošlu godinu.

"Sistem glasanja za Zlatnu loptu je demokratski. 170 ljudi je glasalo za Messija. Ja bih izabrao Lewandowskog, ali i Messi zaslužuje nagradu", rekao je Ferre pa dodao:

"Ono što je Messi rekao je veoma lijepo, ali ne trebamo donositi odluke prebrzo. Ipak, trebali bismo razmisliti i razmislit ćemo o tome. Ne možemo biti sigurni bi li Lewandowski osvojio Zlatnu loptu prošle godine. Nije bilo glasanja, ali iskreno, sigurno bi imao dobre šanse."

04. ožujak 2024 10:38