StoryEditor
suspenzija

HNS žestoko kaznio Ivana Bebeka zbog snimke u kojoj je vrijeđao hajdukovce

Piše desk  /  07.10.2021., 15:02h
"Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza danas je održala sjednicu na kojoj je donijela odluku u disciplinskom postupku protiv suca Ivana Bebeka.

Zbog izjava Ivana Bebeka u audio snimci koja se prošloga tjedna pojavila u javnosti, predsjednik HNS-a Marijan Kustić prijavio je Bebeka Disciplinskoj komisiji, koja je potom pokrenula disciplinski postupak i suspendirala Bebeka do odluke.

Disciplinska komisija HNS-a na današnjoj je sjednici donijela odluku o kazni te je Bebeku izrečena zabrana obavljanja funkcija u trajanju od četiri mjeseca zbog počinjenja prekršaja povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika", stoji u priopćenju HNS-a.

Podsjetimo, Bebek je na spornoj audiosnimci s javnosti nepoznatom osobom komentirao nedosuđeni penal na Marku Livaju u susretu Hajduka i Lokomotive u sklopu 1. HNL, ali je i vrijeđio novinara Dalmatinskog portala Blaža Duplančića.

Sugovorniku je pričao i o atmosferi u Splitu te se kritički osvrnuo na navijače, a zbog svega se prije nekoliko dana u Rijeci na konferenciji za novinare ispričao.

Spominjala se suspenzija od šest mjeseci, ali i kraj karijere, ali Bebek će ipak propustiti samo jesenski dio sezone te će od proljeća opet moći koračati HNL travnjacima te dijeliti pravdu. Tko zna, možda mu je očekivanu kaznu umanjila javna isprika. Bilo kako bilo, kazna je drakonska. Nikad neki sudac u 1. HNL nije suspendiran na toliko vremena.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 08:47