StoryEditor
Igor štimac:

"HNS i Vatreni su rak-rana svima koji žele rušiti sve što je domoljubno i što predstavlja istinske vrijednosti naše mlade države"

Piše desk  /  08.06.2023., 10:58h

Bivši igrač Hajduka i hrvatske nogometne reprezentacije, kao i bivši trener/izbornik spomenutih momčadi, drugi se put oglasio o slučaju Marko Livaja.

Rekao je da je cijela situacija predimenzionirana, ali da smo na to naviknuti. 

"HNS i Vatreni su, otkako postoje, rak-rana svima koji žele rušiti sve što je domoljubno i što predstavlja istinske vrijednosti naše mlade države. Ovo je samo posljedica onoga što se događalo nakon finala kupa kada je Marko pogriješio ponesen euforijom. Tada je najprije Hajduk napravio golem propust jer je izostala hitna reakcija, isprika javnosti i sankcija igraču. Javnosti su se obratili tek šturim priopćenjem nakon upozorenja jednog od glavnih sponzora da će prekinuti ugovor zbog pozivanja na nasilje", rekao je Štimac za Večernji.

Dodao je da je HNS-ov propust odugovlačenje s izricanjem sankcije prema igraču i izostanak reakcije osobe odgovorne za sigurnost koja je pojedincima, koji su u vrijeme treninga reprezentacije imali privilegij biti na tribinama, dopustila da se huliganski ponašaju i isprovociraju igrača.

"Marko evidentno nije reagirao na prve prozivke, koje su očito trajale dok se čaša nije prelila. Očekujem da se javnosti objave puni podaci osoba koje su sudjelovale u ovome i da im se, sukladno zakonu o ponašanjima na sportskim borilištima, izreknu mjere zabrane", naglasio je bivši hrvatski izbornik. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 00:43