StoryEditor
osvajači srebra i bronce

DORH optužio Modrića i Lovrena da su lagali za Mamića, HNS im dao podršku

Piše desk  /  30.06.2023., 11:56h

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je podiglo novu optužnicu za davanje lažnog iskaza protiv kapetana Hrvatske nogometne reprezentacije i igrača Real Madrida Luke Modrića te Dejana Lovrena, bivšeg Vatrenog koji se nakon SP-a u Kataru oprostio od nacionalne vrste i igra za Lyon

Za ovo kazneno djelo Modrić i Lovren već su ranije bili optuženi. Međutim, te su optužbe odbačene nakon što su podignute, jer je sud ocijenio da su na neki način preuranjene.

Sad ih se ponovno tereti da se lažno svjedočili tijekom suđenja Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pervanu, u slučaju iznošenja 118 milijuna kuna iz Dinama, prema tvrdnjama tužiteljstva.

Hrvatski nogometni savez primio je na znanje informaciju kako je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo optužnicu protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, Luke Modrića i dugogodišnjeg reprezentativca Dejana Lovrena te im daje punu podršku.

"Hrvatski nogometni savez u potpunosti poštuje neovisnost pravosudnih tijela te očekujemo da u svom djelovanju budu jednako pravedni prema svim državljanima Republike Hrvatske, neovisno o imenu i prezimenu", kaže se u priopćenju HNS-a.

Kao osvajači srebrne i brončane medalje na FIFA svjetskim prvenstvima, dodaje se, igrački i ljudski predvodnici ekipe koja je proslavila hrvatski nogomet i državu, Luka Modrić i Dejan Lovren ne zaslužuju poseban tretman hrvatskog pravosuđa, no zaslužuju pravedan i ravnopravan odnos te pravnu sigurnost.

Hrvatski nogometni savez daje punu podršku Luki Modriću i Dejanu Lovrenu te će biti na dispoziciji za pružanje pomoći dvojici legendarnih Vatrenih tijekom procesa, stoji na kraju priopćenja HNS-a. 

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 06:15