StoryEditor
nakon osvajanja eurolige

Hezonja: "Vrijeme je da Hrvatska pokaže tko je. Ako itko može natjerati Bojana na povratak, onda sam to ja, jer ja sam mu zemljak"

Piše desk  /  22.05.2023., 12:10h

Nakon što je Mario Hezonja s Real Madridom osvojio Euroligu, hrvatski košarkaš osvrnuo se na igranje za reprezentaciju.

Košarkaši madridskog Reala u finalnoj utakmici završnog turnira Eurolige pobijedili su grčki Olympiakos sa 79:78 i tako u svom 20. finalu po 11. put osvojili naslov najbolje momčadi Starog kontinenta.

Mario Hezonja je imao istaknutu ulogu u pobjedničkoj momčadi s 12 koševa, tri skoka i dvije ukradene lopte, a ovim naslovom postao je na europskom tronu nasljednik Krune Simona, koji je s Anadolu Efesom osvajao naslov pobjednika Eurolige u prethodne dvije sezone.

'Vrijeme je da Hrvatska pokaže tko je'

Iako mu s Realom ide sjajno, s hrvatskom reprezentacijom ne niže uspjehe. Međutim, Hezonja je odlučan da se to napokon promijeni.

"Mislim da je sada pravo vrijeme da se reprezentacija skupi i pokaže tko smo. Treba razgovarati s Bojanom (Bogdanović). Ako itko može natjerati Bojana na povratak, onda sam to ja, jer ja sam mu zemljak, ha, ha ha... Ali, nema niti smisla da mu prilazim ako mi ne počnemo raditi pomake prema naprijed. Da konačno izgradimo ozbiljnu priču, jer je neozbiljno gubiti od reprezentacija od kojih smo gubili proteklo ljeto. Stvarno mi je stalo da napravimo nešto, jer sada gori pod nogama i treba se dokazivati. Mlade treba uzeti pod svoje i malo po malo to će ići nabolje...", kazao je.

On je već kazao novom izborniku Josipu Sesaru da je na raspolaganju cijelo ljeto.

"Ma normalno, za Hrvatsku uvijek. Čuo sam se s izbornikom, znam ga od ranije, ali nije to važno, svejedno tko je, dobrodošao je. Najvažnije da se napravi dobra kemija koju smo i imali nekada, to mora ići na novu razinu. Ne može se reprezentacija više olako shvaćati, pa onda dođu Finci i dobiju nas. Stalo mi je da napravimo dobru priču, da se svi skupimo za iste ciljeve", zaključio je hrvatski reprezentativac u razgovoru za SportKlub.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 00:16