StoryEditor
Šimun Hrgović

Heroj Hajduka je mladić kojemu je otac ranjen na Trpinjskoj cesti

Piše desk  /  22.04.2023., 08:53h

Hrvatski drugoligaš HNK Vukovar 1991 na svojem službenom Facebook profilu poslao je poruku mladom hajdukovcu Šimunu Hrgoviću, koji se sa svojom momčadi plasirao u finale Lige prvaka mladih.

"I jooooš jeeeeednooom! Naš Vukovarac Šimun Hrgović, strijelac trećeg gola u rapsodiji Hajduka protiv Milana u polufinalu juniorske Lige prvaka", napisali su iz vukovarskog kluba uz fotografiju mladog Šimuna na kojoj je pokazao poruku za svoga djeda, prenosi Direktno.

"Dido, ovo je za tebe", napisao je Hrgović na majici, a fotografija je, inače, nastala nakon što je Hajduk prošao u polufinale Lige prvaka, odnosno nakon pobjede nad Borussijom Dortmund.

Hajdukov lijevi bek rođen je u Vukovaru, a Hajduk ga je doveo iz Cibalije. Na utakmici protiv Milana zabio je treći pogodak Hajduka, u 76. minuti, a za splitski klub još su zabijali Jere Vrcić i Rokas Pukštas. Za Talijane je zabio Kevin Zeroli, koji je postavio konačnih 3:1.

Inače, Šimunu je djed nedavno preminuo, a u hrvatskoj je javnosti poznato i da mu je otac Ivica bio sudionik Domovinskog rata te je u borbi na Trpinjskoj cesti dobio metak u vrat. Srećom, spasili su ga suborci koji su ga izvukli kroz polje kukuruza.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 17:10