StoryEditor
belgijski nogometaš

Hazard o Nijemcima: "Mi smo ovdje da igramo nogomet, a ne da šaljemo političke poruke"

Piše desk  /  24.11.2022., 15:08h

Njemački nogometaši su prije prve utakmice na SP-u, poraza od Japana 2:1, pozirali tako da su stavili ruku na usta. Tako su prosvjedovali zbog nepoštovanja ljudskih prava u Kataru, ali i zbog toga što im o tome nije dozvoljeno "govoriti".

Točnije, zato što im je FIFA pod prijetnjom kartona i suspenzija zabranila nositi kapetansku traku duginih boja s natpisom "One Love". 

Kapetani Danske, Engleske, Walesa, Nizozemske, Švicarske, Njemačke i Belgije tako su željeli upozoriti na to da je u Kataru homoseksualnost zabranjena i kažnjiva smrću. Nakon što su u tome onemogućeni, Nijemci su izveli spomenuti performans. Eden Hazard, kapetan Belgije, dakle jedan od onih kojem je zabranjeno nositi traku s porukom, ali se zbog toga ne buni, komentirao je potez Nijemaca:

"Okej, oni su začepili usta, ali su na kraju izgubili. Bolje bi bilo da to nisu uradili i da su pobijedili. Mi smo ovdje da igramo nogomet, a ne da šaljemo političke poruke. Drugi ljudi su bolji u tome. Mi želimo biti fokusirani na nogomet", rekao je Hazard i kratko komentirao zabranu koja mu je nametnuta: "Neugodno mi je o tome pričati. Ja sam ovdje da igram nogomet. Nisam želio zbog nošenja te trake počinjati utakmice SP-a sa žutim kartonom, to bi bilo iritantno."

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:20