StoryEditor
belgijski nogometaš

Hazard: "Imali smo jedan dobar razgovor na kojem smo svašta rekli. Idemo pobijediti Hrvatsku"

Piše desk  /  29.11.2022., 14:10h

Igrači belgijske reprezentacije Eden Hazard i Thibaut Courtois izašli su pred novinare kako bi razjasnili glasine oko sukoba u svlačionici nakon utakmice s Marokom. Negirali su nagađanja da je njihova reprezentacija u rasulu te tvrde da su sve probleme riješili na sastanku u ponedjeljak. Također, najavili su da će ići po pobjedu protiv Hrvatske.

Što se dogodilo nakon utakmice s Marokom?

"Ništa se veliko nije dogodilo nakon Maroka. Imali smo jedan dobar razgovor na kojem smo svašta rekli. Sad želimo pobijediti Hrvatsku. Imamo dva dana da se pripremimo. Rekli smo da moramo igrati bolje. Velika su očekivanja, a mi nismo pokazali dobru igru. Potrudit ćemo se da je pokažemo. Zajedno smo sjeli jučer, svi igrači i osoblje. Svi smo rekli ono što smo si morali reći. Odlučili smo da bi bilo bolje da iskusniji igrači dođu danas na konferenciju za medije", rekao je Eden Hazard.

"Nemamo problema u momčadi. Te su priče izmišljene kako bi se stvorila loša atmosfera. Ali sad smo još više motivirani da pobijedimo Hrvatsku u četvrtak. Bio sam ljut kad smo izgubili od Maroka, ali za 20 minuta bilo je kao da se ništa nije dogodilo.

Ima previše laži, pričale su se priče koje nisu istinite, da sam razbijao po svlačionici. Bili smo razočarani, ali nismo vikali, od toga nema koristi. Jučer smo sve razjasnili u privatnom razgovoru", rekao je Thibaut Courtois.

Je li postojao sukob s Vertonghenom u svlačionici?

"Ne, nisam se svađao s Janom Vertonghenom u svlačionici nakon Maroka. Samo je izbornik govorio. Ne bih se nikad sukobio s njim jer je puno viši od mene", rekao je Hazard uz smijeh pa dodao: "Dobro se slažemo, imali smo jučer dobar razgovor. Rekao sam da su naši obrambeni igrači prespori. Ali to je bila šala, ja sam jednostavno takav, volim se šaliti, kao i moji suigrači."

Jeste li razgovarali s Kevinom de Bruyneom? U kakvom je on stanju?

"Mentalno stanje Kevina de Bruynea je dobro. Pričao sam s njim, on još uvijek vjeruje u nas kao momčad. Da nije tako, ne bi bio ovdje. On je samo rekao da smo prije četiri godine bili mlađi. I to je sve", rekao je Hazard.

Kakva je atmosfera bila nakon poraza od Maroka?

"Naravno da se nismo smijali nakon Maroka. Nije zabavno gubiti. Nadamo se da ćemo se nakon Hrvatske ponovno smijati. Ovo mi je jedna od najtežih godina u reprezentaciji. Svi očekuju puno od nas. Sad kad nam je teško, moramo pokazati da smo velika momčad", rekao je Hazard.

"Protiv Maroka nismo igrali dobro, ali izbornik ima plan za Hrvatsku. Siguran sam da možemo pobijediti u toj zadnjoj utakmici ako se svi budemo držali plana. Iako je Hrvatska jako dobra reprezentacija", rekao je Courtois.

Kakva je ova momčad u usporedbi s onom otprije četiri godine?

"Bili smo bolji pojedinačno. Nedostaje nam samopouzdanja u zadnjem pasu i zadnjem driblingu. Moramo to vratiti. Moramo na terenu pokazati da znamo igrati i ne pričati puno. Izgubili smo kontrolu protiv Maroka. Nismo slušali izbornika i prerano smo pognuli glave. Igrali smo sa strahom od poraza, moramo to promijeniti", rekao je Hazard.

Je li ova momčad prestara?

"Ništa nam ne znači to koliko smo stari. Pogledajte samo Modrića i Benzemu. Kao momčad ova Belgija igra drukčije. Dobar je ovo spoj mladosti i iskustva. Pa osvojili smo Ligu prvaka", rekao je Courtois.

"Nitko još nije najavio da mu je ovo zadnje Svjetsko prvenstvo. Trebala bi nam biti još veća motivacija jer ne znamo što će se događati. Moramo igrati najbolje što možemo. Pogledajte Talijane, tko bi očekivao da će oni osvojiti Euro prije dvije godine?" dodao je.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
16. travanj 2024 08:19