StoryEditor
britanski vozač

Hamilton prijeti čelnicima F1 da će prekinuti karijeru

Piše desk  /  12.01.2022., 17:20h
Ugledni BBC javlja da britanski vozač Lewis Hamilton još uvijek nije odlučio hoćeli naredne sezone voziti u Formuli 1 i da je jako razočaran završetkom prošle sezone i da se taj osjećaj još uvijek nije promijenio.

Oni navode da je Hamilton izgubio povjerenje u FIA-u jer, kako smatra, oni su pogrešno koristili pravila za sigurnosna vozila tijekom utrke, a što je direktno utjecalo na ishod finalnog obračuna Hamiltona i Verstappena u kojem je Nizozemac osvojio prvu titulu prvaka.

Navodi se da je Hamilton čvrstog stava da neće sjesti u bolid sve dok FIA jasno ne objasni što se dogodilo u posljednjem krugu velike nagrade Abu Dhabija, kada je Verstappen prestigao britanskog vozača, preuzeo prvo mjesto i osvojio titulu.

BBC dalje tvrdi da Hamilton trenutno ima punu podršku svih ljudi u Mercedesu i da će oni zajedno pokušati doći do "pravde", a ono što je možda i najvažniji dio teksta jeste navod da bi se ovaj sjajni vozač mogao povući iz Formule 1 ukoliko ne bude zadovoljan odgovorom, odnosno ne dobije jasno obrazloženje što se dogodilo u Abu Dhabiju.

Iz FIA-e su ranije istakli da će rezultate interne istrage završiti puno prije početka nove sezone u ožujku 2022. godine, a prva testiranja za novu sezonu zakazana su već krajem veljače.

Podsjećamo da je Hamilton prošle godine potpisao ugovor s Mercedesom do 2023. godine.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 01:49