StoryEditor
ZA UTAKMICU S OSIJEKOM

Hajduku teška kazna: Utakmicu bez gledatelja, prazni se i blagajna

Piše Desk  /  28.12.2021., 15:05h
Ako ne bude nekih promjena, Hajduk će kaznu izdržavati na rođendanskoj utakmici protiv Slaven Belupa, koja bi se trebala igrati 13. veljače sljedeće godine.

HNK Hajduk kažnjen je jedinstvenom kaznom od 70.000 kuna i jednom utakmicom bez gledatelja zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminirajućeg ponašanja domaćih navijača (čl. 88. DP HNS-a) tijekom utakmice Hajduk - Osijek, odlučila je Disciplinska komisija HNS-a, prenose 24sata.

"Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini (6548 pripadnika), pet minuta prije početka utakmice, a za vrijeme koreografije bacanja traka rola papira ispred iste tribine, pale jednu baklju, dvije svjetleće dimne bljeskalice, jednu rasprskavajuću pirotehničku raketu, te šest dimnih kutija koje su pravile dim narančaste boje, a od kojih je jedna gorjela i u prvoj minuti utakmice.

Također, u 38. minuti pale jednu dimnu kutiju, u 41. minuti tri baklje, od 51. do 53. minute pale tri baklje, od kojih su dvije bačene na prostor ispred iste tribine. Od 56. do 58. minute pale tri baklje, od kojih su dvije bačene na prostor ispred iste tribine, te od 62. do 63. minute pale devet baklji i četiri svjetleće dimne bljeskalice, koje su sve dogorjele na istoj tribini, te u 64. minuti bacaju jedan topovski udar, a od 65. do 69. minute pale oko 25 baklji, četiri svjetleće dimne bljeskalice, od kojih su četiri baklje bačene u teren za igru, kojom prilikom se igra nije prekidala, a osam baklji je bačeno u prostor ispred iste tribine. U 74. minuti zapaljena je jedna baklja, u 75. minuti dvije baklje, u 83. i 88. minuti zapaljene su po jedna baklja i sve su dogorjele na istoj tribini. U 21. i 70. minuti cijeli stadion uzvikuje: “Cigane, Cigane“ na sudačku odluku prilikom dodjele opomene. Također, u 76. minuti na tribini istok se pali jedna dimna kutija koja je pravila dim narančaste boje", stoji u priopćenju.

Ovo je 18. utakmica koju Hajduk zbog kazni prisilno mora odigrati bez gledatelja, od travnja 2000. godine kada su prvi put kažnjeni na ovakav drastičan način. Zadnji susreti koji su bijeli odradili bez gledatelja "utopili" su se prošlog proljeća u kovid mjere prema kojima su i ostali prvoligaši igrali pred praznim tribinama. Hajduk je u tekućoj sezoni zbog pirotehnike i neprimjerenog skandiranja svojih navijača kažnjen s ukupno 453.000 kuna te jednom utakmicom bez gledatelja na sjevernoj tribini i jednom pred praznim stadionom.

Ako ne bude nekih promjena, Hajduk će kaznu izdražavati na rošendanskoj utakmici protiv Slaven Belupa, koja bi se trebala igrati 13. veljače sljedeće godine.

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 00:51