StoryEditor
ZBOG NEPRIMJERENOG PONAŠANJA

Hajdukovi nogometaši prijavljeni disciplinskom sucu HNL-a

Piše Desk  /  07.12.2021., 12:43h
Temeljem ovlasti iz Propozicija natjecanja HT Prve lige, povjerenik za natjecanje prijavio je Livaju i Subašića disciplinskom sucu i povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika, piše HNS.

Hrvatski nogometni savez objavio je na službenim stranicama da je povjerenik za natjecanje HT Prve lige, Josip Brezni, po službenoj dužnosti prijavio igrače Marka Livaju i Danijela Subašića, disciplinskom sucu HT Prve lige.

- Temeljem ovlasti iz Propozicija natjecanja HT Prve lige, povjerenik za natjecanje prijavio je Livaju i Subašića disciplinskom sucu zbog neprimjerenog ponašanja i povrede Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika - piše na službenim stranicama HNS-a.

Podsjetimo, nakon što je Hajduk u derbiju 18. kola Prve HNL na Maksimiru pobijedio Dinamo s 2-0, Livaja i Subašić su tijekom slavlja zajedno s navijačima skandirali "mrzim Dinamo, srpsko ime to". 

Ranije se o ovom slučaju oglasio Hajduk koji je osudio bilo kakav govor mržnje te se ispričao. 

"HNK Hajduk kao klub i institucija osuđuje bilo kakav govor mržnje u svakom obliku i kontekstu te se ovim putem ispričavamo svima onima čiji su osjećaji povrijeđeni nepromišljenim potezima naših igrača.", napisali su, a cijeli slučaj komentirao je i Dinamo: 

"Što se tiče skandiranja igrača Hajduka koji su svojim „pjesmama“ promovirali uvredljiv i neprimjeren govor u javnom prostoru, očekujemo od HNS-a, kao ovlaštenog pokretača disciplinskih postupaka da u najkraćem roku poduzme sve kao u nekim recentnim slučajevima kada su nečije privatne poruke iskorištene za višemjesečne suspenzije. U ovom konkretnom slučaju nije se radilo o privatnim porukama nego javnom prostoru, i u potpunosti odgovara razlozima za pokretanje disciplinskih postupaka protiv onih koji su to učinili. Isto tako, očekujemo i od policije da provede izvide i utvrdi elemente prekršaja i/ili kaznenog djela i procesuira počinitelje", objavio je Dinamo.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 20:49